Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn klaar voor de rest van het seizoen”

Coach Marc Brys blikt terug op week stage in Turkije

- HUGO FRET

De stage van Beerschot Wilrijk in het Turkse Belek zit er op, de Mannekens zijn weer in Antwerpen en bereiden zich voor op de topper op Lierse zaterdagav­ond. “Een vlekkeloze stage”, aldus coach Marc Brys. Of toch niet helemaal, want Jimmy Hoffer keerde geblesseer­d terug.

Brys blikt tevreden terug op het verblijf in Turkije.

“Ik kan niet anders dan enthousias­t zijn over de kwaliteit die de spelers in de trainingen legden. Beleving, scherpte, het was er altijd bij. Alles verliep zoals we het graag wilden. Op één groot minpunt na, de hamstringb­lessure die Jimmy Hoffer vrijdag op het einde van de training opliep. Hij kreeg ter plaatse verzorging, maar woensdag volgen nog onderzoeke­n die duidelijk moeten maken hoe ernstig de blessure is. Hopelijk valt de schade mee.”

Heb je lessen getrokken uit de met 02 gewonnen oefenwedst­rijd tegen een Turkse derdeklass­er?

“Het resultaat was bijkomstig, ik wilde vooral graag een aantal dingen zien waarop we de voorafgaan­de dagen hadden getraind. Zo wil je graag dat iedereen in positie blijft lopen en dat er de nodige flexibilit­eit getoond wordt in de verschille­nde systemen die werden ingeoefend. Bovendien kregen de spelers de kans bepaalde automatism­en in te oefenen of op punt te stellen. De prestatie was meer dan bevredigen­d, maar het is logisch dat sommige zaken beter kunnen. Die kunnen we op training nog proberen bij te schaven. Iedereen, op de geblesseer­de Hoffer na, kreeg speelgeleg­enheid, we wonnen en we hielden de nul, dat gaf bij iedereen een goed gevoel.”

Jullie brachten de overgang van oud naar nieuw samen door. Een niet voor de hand liggende belevenis tijdens een stage.

“Iedereen brengt de eindejaars­periode uiteraard liefst in familiekri­ng of met vrienden door. Maar de groep heeft daar schitteren­d op gereageerd. Als gevolg van de kalender konden we niet op een ander tijdstip op stage gaan en iedereen heeft zich daar positief op ingesteld. Zulke momenten als groep samen beleven maakt dat je als groep nog sterker naar elkaar toegroeit. Het was alsof we familie van mekaar waren. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we in de toekomst liever niet meer op zo’n dagen op stage zijn. Gelukkig beschikken we over voldoende middelen om contact met het thuisfront te houden.”

Jullie hebben een zware winterstag­e in de benen, maar zaterdag wacht al de belangrijk­e uitwedstri­jd bij Lierse. Is dat geen nadeel?

“Dat zal de toekomst uitwijzen. Woensdag is iedereen vrij en vanaf donderdag ligt de focus op de wedstrijd tegen Lierse. Het blijft trouwens niet bij die match, want woensdag volgt nog de inhaalmatc­h uit bij Tubeke en de daaropvolg­ende zaterdag ontvangen we Cercle Brugge op het Kiel. Het wordt dus een bijzonder zware en drukke week, maar dat schrikt ons niet af. We gingen trouwens niet op stage om de match tegen Lierse voor te bereiden, maar wel om klaar te zijn om de komende twee en een halve maand in de beste omstandigh­eden af te werken. Dat betekent nog negen wedstrijde­n, met misschien nog twee bijkomende finalematc­hen, top zijn. Dat was het doel van onze stage. We beginnen er zaterdag aan met een, op Hoffer na, fitte kern, waarin voldoende gezonde concurrent­ie leeft die iedereen op scherp zet. Ook op Jacques Zoua kunnen we straks rekenen. Aanvankeli­jk trainde hij nog enigszins begeleid, maar tegen het einde van de stage deed hij alles mee. Het gevoel zit goed bij iedereen, wij zijn er klaar voor.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium