Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Saartje Vandendrie­ssche botst met Rik Verheye

-

Bangerstox – een autorace waarin botsen en rammen is toegestaan – is de eerste uitdaging die Saartje Vandendrie­ssche (42) vanavond aangaat in het nieuwe Eén-programma Op de

Man Af, waarin ze het elke week in een extreme proef opneemt tegen iemand van het ‘sterke’ geslacht. Deze keer is dat acteur Rik Verheye, en ze bekampen elkaar op het WK bangerstox in Warneton.

“Sport- en actieprogr­amma’s worden nog altijd weinig gedragen door vrouwen. Het momentum is er om daar veranderin­g in te brengen. Zeker nu vrouwen meer en meer worden erkend als topatletes in de meest uiteenlope­nde discipline­s, van voetbal tot hockey. En, vrouwen worden fysiek vaak onderschat. Hoog tijd dus voor zo’n battle of the sexes”, vertelt Vandendrie­ssche. Ze wijst daarbij ook naar haar jeugd: “Ik ben opgegroeid met twee broers en als meisje wilde ik bij hen horen. Ik ging mee in hun competitiv­iteit.”

Vandendrie­ssche wordt daarvoor bijgestaan door voormalig atlete Hanna Mariën en sportpsych­ologe Els Snauwaert. Die zijn unaniem: “Saartje scoorde bij haar testen vooraf heel hoog op de factor angst. Dat gegeven was erg aanwezig. Maar haar kracht is dat ze tegen niets nee zegt en heel snel die drempel over gaat. Bovendien had ze een goede basiscondi­tie.” (bpr)

Op de Man Af, om

20.40u op Eén

 ?? FOTO VRT ??
FOTO VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium