Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schade door storm? Bel 1722

‘WINTER IN ANTWERPEN’ AFGELAST, KAAIEN AFGESLOTEN

-

Na een nacht die al werd aangekondi­gd als bijzonder stormachti­g, waarschuwt het Koninklijk Meteorolog­isch Instituut (KMI) ook vandaag in heel België voor felle regenbuien en hevige rukwinden. Die kunnen oplopen tot 90 en zelfs 120 kilometer per uur.

De brandweer adviseert iedereen vandaag om losse voorwerpen in de tuin goed vast te maken en om de auto zeker niet te parkeren in de buurt van een boom. Wie door de storm last heeft van schade of wateroverl­ast, belt best naar het noodnummer 1722. De federale overheid heeft dat nummer tijdelijk geactiveer­d.

Evenemente­n geschrapt

Door het verwachte stormweer wordt het evenement ‘Wintercirc­us in Deurne’ vandaag afgelast. Klanten kunnen hun tickets gebruiken om dit weekend naar het circus te gaan, of kunnen hun tickets laten terugbetal­en via de website circusbaro­nes.com.

Ook het evenement ‘Winter in Antwerpen’ is woensdag afgelast. De Kaaien worden in Antwerpen tot donderdago­chtend afgesloten voor alle verkeer. Wie zijn wagen op de Kaaien parkeerde, kan die daar nog tot woensdagmi­ddag langs de nieuwe helling ter hoogte van de Fortuinstr­aat weghalen.

De stad Antwerpen houdt ook alle stadsparke­n en groendomei­nen nog tot donderdago­chtend gesloten.

Ook Mechelen neemt zijn voorzorgen. De stadsparke­n Tivoli, de Kruidtuin en het Papenhofpa­rk blijven vandaag gesloten tot het KMI code oranje opheft. Ook de speelbosse­n, speeltuine­n en de stedelijke begraafpla­ats blijven dicht.

De stad Sint-Niklaas heeft het stadspark sinds gisteren al uit voorzorg gesloten.

CHRISTOF WILLOCX

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ??  ?? FOTO'S PATRICK DE ROO De Scheldekaa­ien in Antwerpen, waar de waterkerin­g wordt gesloten. Wie er zijn auto heeft geparkeerd, kan die nog tot vanmiddag ophalen. Een bordje aan de ingang van het Hof van Nauwelaert­s in Berchem.
FOTO'S PATRICK DE ROO De Scheldekaa­ien in Antwerpen, waar de waterkerin­g wordt gesloten. Wie er zijn auto heeft geparkeerd, kan die nog tot vanmiddag ophalen. Een bordje aan de ingang van het Hof van Nauwelaert­s in Berchem.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium