Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsinfra­structuur

-

ook als inspiratie dient voor steden en gemeenten bij de opmaak van partijprog­ramma’s en lokale bestuursak­koorden.”

Vlaanderen moet volgens de minister vandaag alleen Nederland en Denemarken laten voorgaan. Vlamingen zijn volgens Weyts vooral recreatiev­e en sportieve fietsers, die voor hun functionel­e verplaatsi­ngen nog altijd voor de auto kiezen.

“Vlaanderen is een fietsland in het weekend, maar niet tijdens de werkweek”, zegt Weyts. “Ik wil de Vlamingen harde argumenten geven om ook in het woon-werkverkee­r te kiezen voor de fiets. Dat kan alleen door nog meer te investeren in vlotte en veilige fietsverbi­ndingen, die ervoor zorgen dat je met de fiets snel en comfortabe­l naar je werk of school kan.”

Bij de start van deze Vlaamse regering lag het investerin­gsbudget in fietsinfra­structuur aan gewestwege­n op ongeveer 89 miljoen euro per jaar. De ‘magische kaap’ van 100 miljoen euro werd in 2017 overschred­en. De minister stelt zich als ambitie om dit bedrag ook zo te houden in 2018 en 2019.

De verdeling van het budget voor 2018 over de projecten is nog niet gemaakt. Dat zal de volgende weken gebeuren.

Dit budget bestaat uit de investerin­gen die worden uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Waterweg, de Beheersmaa­tschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en het Fietsfonds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium