Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben stabilitei­t nodig om vooruit te gaan”

De goede voornemens van Berchemaan­voerder Tim Verstraete­n

- KRISTOF SOMERS

Een week voor ook de andere clubs uit de eerste amateurkla­sse weer aan de slag moeten, herneemt Berchem de competitie met een inhaalweds­trijd in Knokke. Wij legden aanvoerder Tim Verstraete­n drie grote uitdaginge­n voor om in 2018 zo snel mogelijk het behoud te verzekeren. Uitcomplex wegwerken

Eén schamel puntje op het veld van Heist en een negatief doelpunten­saldo van min elf: met dat tussentijd­s rapport is Berchem in uitwedstri­jden de slechtste leerling van de klas. Tim Verstraete­n: “Buitenshui­s leggen we inderdaad dramatisch­e cijfers voor. Hier en daar hebben we wat pech gekend, maar uiteindeli­jk moeten we de reden toch bij onszelf gaan zoeken. Terwijl we voor eigen volk wel altijd met de juiste intensitei­t spelen, lukte het ons uit vaak niet om met de hele ploeg honderd procent te zijn. Willen we straks niet degraderen, moet dezelfde scherpte er elke week zijn.”

Efficiënte­r spelen

Misschien wel de meest gehoorde zin in de eerste helft van het seizoen: “We moeten efficiente­r zijn”. Behalve in Geel en Dessel gaf Berchem nooit de indruk weggespeel­d te worden. Maar terwijl het zelf verzaakte om zijn kansen af te maken, ging het ook in de eigen zestienmet­er al te vaak mis. “Op dat vlak hebben we het scorend vermogen van Jelle van Kruijssen zeker gemist. Die zou er ondanks een moeilijke match toch af en toe eentje binnen prikken. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat de jongens die er nu in staan met hun eigen kwaliteite­n ook het verschil kunnen maken.”

Met de druk omgaan

Net omdat zoveel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, zal het wellicht tot de laatste speeldagen knokken blijven voor het behoud. Misschien kunnen enkele gerichte versterkin­gen de druk die daarmee gepaard gaat voor een deel wegnemen? “Ik ben er niet vanop de hoogte wat de club nog wil doen in deze transferpe­riode. Als er iemand bijkomt, hoop ik dat er aan de lange termijn wordt gedacht. Want met onze derde trainer op relatief korte tijd heeft deze groep vooral nood aan stabilitei­t om vooruit te gaan.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tim Verstraete­n: “Willen we straks niet degraderen, moet er elke week scherpte zijn.”
FOTO TOM GOYVAERTS Tim Verstraete­n: “Willen we straks niet degraderen, moet er elke week scherpte zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium