Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Miss Travestie van pluimen beroofd

Meer dan 1.000 euro aan showmateri­aal uit koffer gestolen

-

Tijdens oudejaarsn­acht werd de koffer van travesties­ter Chatteloe, die vol met showmateri­aal zat, volledig leeggeroof­d. Er is er nog geen verdachte gevat. “Op wat pruiken na ben ik alles kwijt”, zegt Dimitry, ook bekend als Miss Travestie Antwerpen 2017.

Het nieuwe jaar is niet in schoonheid begonnen voor Chatteloe, in het dagelijks leven Dimitry De Gheselle, maar ondertusse­n beter bekend als Miss Travestie Antwerpen 2017. Miss Chatteloe werd op oudejaarsn­acht beroofd vlak bij de Grote Markt. “Een collega en ik hadden net een show gedaan in Hasselt, en besloten nog een stapje in het Antwerpse nachtleven te zetten”, vertelt Dimitry. “We parkeerden onze auto in de buurt van de Lange Koepoortst­raat en trokken te voet naar karaokebar Bonaparte op de Grote Markt. We waren nog volledig in outfit van onze show, en lieten al onze spullen in de auto liggen. ’s Ochtends, na het feestje, keerden we terug naar mijn huis in Gent. We besloten ons niet om te kleden en gingen als vrouw naar huis.” Thuis aangekomen merkte Dimitry’s collega meteen op dat zijn jas, die hij er laatst had in gelegd, niet meer in de koffer lag. “We openden de koffer en zagen meteen de ravage. Alles was volledig overhoop gehaald en er was een heleboel verdwenen.” Make-upkisten, showkostuu­ms, schoenen, juwelen en heel wat andere dure zaken waren ontvreemd. “In totaal zijn de gestolen spullen zeker duizenden euro’s waard. Ik zal alles terug opnieuw moeten aankopen”, klinkt het teleurgest­eld. “Er bleven enkel wat pluimen en een paar pruiken over, al de rest ben ik kwijt.”

Hulp van Bart De Wever

Dat de dief ook een travestiet is, denkt Dimitry eerder niet. “Er werden een viertal kostuums gestolen, maar een kostuum van een bekende ontwerper hebben ze laten liggen. Maar uiteindeli­jk zou het nog altijd kunnen dat het een andere travestiet is. Ik heb geen flauw idee wie het kan zijn en waarom ze mij eruit hebben gekozen.” Miss Chatteloe kan rekenen op heel wat steun van vrienden en collega’s. Ook een oproep op Facebook werd al veel gedeeld. “Collega’s proberen mij uit de nood te helpen door spullen uit te lenen, wat natuurlijk heel lief is. Maar als je twaalf jaar bezig bent en opnieuw zulke investerin­gen moet maken, is dat allesbehal­ve leuk.”

Dimitry’s collega, die in Nederland woont, reed dezelfde dag nog langs de Antwerpse lokale politie om melding te maken van de diefstal. “Omdat er geen sporen waren van inbraak, hebben we enkel melding gedaan. Maar nu ben ik toch van plan aangifte te doen, omdat er dan camerabeel­den opgevraagd zouden kunnen worden.” Dimitry deed zelfs al beroep op burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) door hem een Facebookbe­richt te sturen en openbaar aan te spreken op Twitter. “Voorlopig heb ik nog geen reactie gekregen, maar op deze manier komt het wel extra in de belangstel­ling, en kan iedereen die wil een oogje in het zeil houden.” De komende weken gaat Dimitry, in de gedaante van Miss Chatteloe, wel verder met optreden. “Ik kan het niet maken tegenover mijn fans om plots te stoppen. Gelukkig draai ik al een hele tijd mee in het circuit en heb ik nog ander materiaal om te gebruiken. Maar het zal voor mij toch iets minder spectacula­ir en kleurrijk zijn.” BRITT PEETERS

 ?? FOTO RR ?? Dimitry De Gheselle, alias Miss Chatteloe.
FOTO RR Dimitry De Gheselle, alias Miss Chatteloe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium