Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boef zoeft met 300 per uur over de baan in filmpje

-

Boef heeft weer iets uit te leggen. Na het ondertusse­n beruchte “hoeren”filmpje van nieuwjaars­nacht zijn er nu beelden opgedoken waarop de Nederlands­e rapper met 300 kilometer per uur over de weg vlamt. Steeds meer van zijn concerten worden geannuleer­d.

Op beelden scheurt Sofiane Boussaadi, zoals Boef echt heet, in zijn Audi RS6 over een drukke weg. Ook daagt hij andere weggebruik­ers uit voor straatrace­s. “Film die snelheid effe voor ze, jongen”, hoor je Boef zeggen. De snelheidsm­eter gaat vlot over 300 kilometer per uur. De Nederlands­e rapper plaatste de beelden zelf online. Hoewel het filmpje meer dan een jaar oud is, brengt het de rapper alweer in schoentjes. Maar daar stopt het niet. Na de beelden waarop hij zich als een wegpiraat gedraagt, dook vrijdagmid­dag nog een tweede filmpje op waarin hij een dronken man lastigvalt. De verontwaar­digde reacties op sociale media lieten opnieuw niet lang op zich wachten. Op nieuwjaars­nacht liet Boef zich al niet van zijn mooiste kant zien. Toen postte hij een filmpje op Snapchat waarin hij drie meisjes “kechs” noemde, Arabisch voor hoeren. De drie hadden Boef nota bene een lift gegeven toen hij met pech langs de weg stond.

Bier gooien

Heel wat optredens van Boef zijn intussen geannuleer­d vanwege de commotie. Op het Eurosonic Nooderslag festival in het Nederlands­e Groningen is Boef wel nog welkom, maakte de organisati­e gisteren bekend. Maar het publiek antwoordde erg koel op die aankondigi­ng. De mensen die wél enthousias­t reageerden, deden dat eerder om op te roepen om de rapper met bier te bekogelen. Het evenement ‘Bier gooien op Boef’ op Facebook telt al meer dan 1.300 aanwezigen en ook duizenden geïnteress­eerden.

 ?? FOTO RR ?? Boven: Boef scheurt over de weg. Onder: de rapper valt een dronken man lastig.
FOTO RR Boven: Boef scheurt over de weg. Onder: de rapper valt een dronken man lastig.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium