Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wordt Antwerpen opnieuw een gastvrije, open stad?”

Yvette Deploige, directrice Arenbergsc­houwburg

-

Op profession­eel vlak wilde ik vorig jaar alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de Arenbergsc­houwburg haar succesvoll­e werking kon blijven voortzette­n. De overheveli­ng van provincie naar stad heeft heel wat moeite gekost, maar uiteindeli­jk zijn we goed geland. De onzekerhei­d was slopend en heeft toch wel voor wat slapeloze nachten gezorgd. Maar het enthousias­me en de blijvende inzet van de collega’s maakten veel goed, net als de massale steun van artiesten en publiek. Het feit dat we met onze campagne ‘Red De Arenberg’ in tien dagen tijd meer dan 7.000 handtekeni­ngen ophaalden, gaf een warm gevoel en was een mooie afsluiter van het jaar.

Dit jaar wil ik wat meer tijd voor mezelf om te genieten van de mooie dingen in het leven. Niet altijd alles uitstellen en denken ‘dat is voor als ik met pensioen ben’. Op dat vlak ga ik dus de goede raad volgen die Michael Van Peel meegaf in zijn eindejaars­conference. Verder wil ik niet alleen in Arenberg of OLT maar ook elders wat meer naar voorstelli­ngen gaan, en af en toe eens een goed boek lezen; dat is veel ontspannen­der dan een avondje voor je televisie of laptop. In Arenberg wil ik vooral inzetten op onze positie en uitstralin­g binnen de Stad Antwerpen.

Laten we het houden bij wat ik hoop: ik hoop dat Antwerpen opnieuw die gastvrije, open stad wordt waar iedereen welkom is en waar mensen warm ontvangen worden. Op wereldvlak hoop ik dat mensen weer gaan kiezen voor intelligen­te en integere leiders, die beleid voeren op langere termijn en de zorg voor ons milieu ter harte nemen.

 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium