Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Graag meer tvaandacht voor andere sporten dan voetbal”

Dirk Van Tichelt, judoka

-

Ik maak niet echt goede voornemens bij de start van een nieuw jaar, ik probeer dat in de loop van het jaar te doen wanneer nodig. Met Kerst 2016 is mijn eerste zoontje geboren. Het afgelopen jaar stond dus helemaal in het teken van het vaderschap.

Mijn zoontje heeft me vorig jaar heel wat korte nachten bezorgd, dat heb ik soms gevoeld in mijn sportieve prestaties. Weinig slaap zorgt voor een tragere recuperati­e. Ik heb ook veel kwetsuren opgelopen. Mijn voornemen of hoop voor dit jaar is dus om minder gekwetst te zijn. Ik heb intussen ook een goed ritme gevonden tussen de sport en mijn gezin. Ik hoop dat ik die balans zo kan aanhouden. Een kindje combineren met topsport is niet makkelijk. Verder hoop ik zoals elk jaar op een medaille op het EK en WK judo, voor mij is het belangrijk om tot de wereldtop te blijven behoren. Dit jaar wil ik ook al punten verzamelen voor de Olympische Spelen in 2020. Die puntentell­ing start al na het EK.

Wat ik verwacht voor dit jaar, is dat alles gewoon zijn gangetje blijft gaan, dingen gaan niet opeens helemaal veranderen omdat het een nieuw jaar is natuurlijk. Het is ook het jaar van een nieuw WK voetbal. Daar kijk ik wel naar uit, maar daar wordt al genoeg aandacht aan besteed. Ik hoop dat andere sporten naast wielrennen en voetbal eindelijk ook een rol kunnen krijgen op televisie. Ik wil judo, zwemmen of turnen kunnen volgen. Ook de damessport­en mogen wat mij betreft veel meer op de voorgrond treden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium