Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb dit jaar ambitieuze plannen rond mijn boeken”

Sepideh Sedaghatni­a, sommelier

-

Vorig jaar was het mijn voornemen om meer tijd te maken om andere dingen te doen naast mijn restaurant. Daarom heb ik de beslissing genomen om de zaak ’s middags te sluiten. Zo creëer ik een betere balans tussen werk en privé, en dat zorgt er ook voor dat iedereen met veel zin komt werken en gelukkiger door het leven kan. Ik heb ook meer op voorhand kunnen plannen, zodat ik minder impulsief beslissing­en moet maken. Na drie jaar is het me ook gelukt om terug naar school te gaan en een nieuwe wijncursus te volgen.

Op profession­eel vlak wil ik het ook in 2018 – zoals elk jaar – beter doen en verder groeien. Die doelstelli­ng zou elke ondernemin­g moeten hebben. Ik heb ook erg ambitieuze plannen rond mijn boeken het komende jaar, maar daar kan ik nog niet te veel over zeggen. Nog een voor nemen is om vaker naar het buitenland te trekken om wijnmakers te ontmoeten en nieuwe wijnen te leren kennen. Op persoonlij­k vlak wil ik de yogalessen waar ik onlangs mee begonnen ben, volhouden.

Ik hoop dat er zich komend jaar oplossinge­n aandienen die het vreedzaam samenleven bevorderen. Ik voel dat veel mensen die dicht bij mij staan schrik hebben, en dat er een soort van paniek leeft over wat er nog gaat komen op vlak van terreur en oorlog. Ik hoop dat we weer allemaal bewuster kunnen leven en genieten. Veiligheid en vrijheid zijn basisbehoe­ftes die voor iedereen moeten gelden.

 ??  ?? FOTO WIM DANEELS
FOTO WIM DANEELS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium