Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met twee op zoek naar investeerd­er

Lierse gaat in nieuw jaar op zoek naar (extra)sportieve rust en continuïte­it

- KURT GULDENTOPS

Lierse ging als fiere leider in de tweede periode de winterstop in. Maar nog meer dan naar een periodetit­el snakken de Pallieters naar sportieve én extrasport­ieve rust en continuïte­it.

Voor de goede verstaande­r: Lierse heeft geen plannen om zijn kern te versterken. Uit financiële noodzaak. En dat is niet onlogisch, want de overname laat nog op zich wachten. “Die sterke reeks net voor Nieuwjaar (21 op 27, red.) was een geschenk uit de hemel”, zegt manager Roel Rymen. “We dreigden in de onderste regionen te verzeilen, maar die zeven overwinnin­gen deden de hemel opklaren. Maar we houden beide voeten op de grond. Over een periodetit­el spreken we niet. Laten we maar heel bescheiden blijven en beseffen van waar we komen. De vierde plaats is ons objectief.”

We hoeven de komende weken dus geen grootse transferac­tiviteiten te verwachten op het Lisp? “Neen. Het is financieel geen makkelijke opdracht. Bovendien laat het competitie­format dat ook niet toe. Kijk maar naar de bedrijvigh­eid bij de andere teams in 1B. Dan doen wij niks abnormaals, denk ik. Alle posities zijn bij Lierse dubbel bezet, de voorbije twee maanden heeft deze groep sterk gepresteer­d. Er zijn maar weinig redenen om alles door elkaar te gooien.”

Zullen er jongens vertrekken? Lierse heeft nog wel wat spelers op overschot. “Djaid Kasri heeft aangegeven zijn contract te willen verbreken en Faysel Kasmi klopt ook her en der aan. Anas Tahiri zal van 8 tot 12 januari een test afleggen bij het Engelse Bristol Rovers. Ook El Ansri, Habarugira, Nelson, Kuffour, Sabaouni en Bruylandts zitten nog in de wachtkamer. Die jongens staan voor een belangrijk­e keuze: nog enkele maanden geld verdienen, of hun sportieve toekomst een nieuwe boost geven. We zien wel wat er van komt.”

Ook de overname laat op zich wachten. Het aangekondi­gde vertrek van voorzitter Maged Samy dateert intussen van begin september, maar een overnemer is er nog steeds niet.

“Neen, die sleutel hebben wij zelf niet in handen. Wij bepalen de agenda van een mogelijke overname niet. Ik weet louter dat de gesprekken aan de gang zijn. Uiteraard zou het voor iedereen wenselijk zijn dat er snel duidelijkh­eid is, maar je kan niks forceren.”

Zowel financieel als sportief is het op deze manier toch moeilijk om vooruit te kijken? “Half december zaten we al samen met de huidige sportieve staf en hebben we ons huiswerk naar volgend seizoen toe gemaakt. Wij zijn klaar met de voorbereid­ing en die kunnen we meteen aan een eventuele nieuwe beleidstop overmaken. Dat vind ik belangrijk. Het heeft geen zin om nu in stilte af te wachten wat de toekomst zal bieden. Iedere dag staan we paraat om de continuïte­it van Lierse te verzekeren.”

Iets wat wellicht meer aandacht zal opeisen dan een eventuele periodetit­el of zelfs promotie? “Nogmaals, we moeten realistisc­h zijn. We kenden dit seizoen een woelige start, dus laten we eerst het schip maar in veilige haven krijgen. Kunnen we daarnaast ook nog wat extrasport­ieve stabilitei­t inbouwen, dan staat Lierse in 2018 opnieuw op de rails.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium