Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeanswinke­l sluit na 25 jaar de deuren Eigenaar Denim City: “Ik ben toe aan iets nieuws”

- NATHALIE VAN LAER

Denim City, de jeanswinke­l in de Hoogstraat, sluit eind januari de deuren. “Ik ben heel blij dat ik het zo lang hebben kunnen doen, maar aan alle mooie dingen komt een einde. Ik ben klaar voor de volgende stap”, zegt eigenaar Guido Kools (60).

Al 25 jaar lang biedt de winkel verschille­nde grote en kleine jeansmerke­n aan. “Onze filosofie is altijd geweest: bekende merken verkopen tegen betaalbare prijzen.” Met die strategie wist Denim City door de jaren heen een groot vast cliënteel op te bouwen. “Sinds we bekend hebben gemaakt dat we gaan sluiten, vragen de klanten tien keer per dag waar ze nu hun jeans moeten gaan kopen”, zegt werkneemst­er Angelique Van Eester (45).

Het bedrijf werd opgericht in 1925 in Nederland, door de grootvader van Guido Kools, en is sindsdien van generatie op generatie doorgegeve­n. “Mijn grootvader is in Nederland gestart als kleermaker. Uiteindeli­jk zijn we ons steeds meer gaan specialise­ren in jeanskledi­ng. Veertig jaar geleden hebben mijn broer Marc en ik het bedrijf dan overgenome­n.”

In 1992 besloot de familie om een nieuw filiaal in Antwerpen te openen. “Dat was eigenlijk een heel logische stap voor ons, we hebben altijd al affiniteit gehad met België. Mijn vader ging vaak naar Antwerpen voor het bedrijf, en wij mochten dan mee als kleine kinderen.”

Al snel werd de jeanswinke­l een gevestigde waarde in de Hoogstraat. “We kregen steeds meer vaste klanten. Mensen zijn nog steeds gesteld op hun merkkledij. Zeker de Belgen. Nederlande­rs zijn op dat vlak meer volumekope­rs, ze willen veel voor weinig geld.”

Industriël­e verlichtin­g

De winkel heeft altijd goed kunnen opboksen tegen de grote ketens of de merkenwink­els, maar na 25 jaar is het genoeg geweest voor Guido Kools. “Ik ben toe aan iets nieuws. Omdat mijn kinderen nog te jong zijn om het bedrijf over te nemen, heb ik het verkocht.”

Schrik dat hij in een zwart gat gaat vallen, heeft hij niet. “Mijn broer is tien jaar geleden een bedrijf gestart in industriël­e verlichtin­g, en ik ga hem daar nu helpen.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Guido Kools: “Mensen zijn nog steeds gesteld op hun merkkledij. Zeker de Belgen.”
FOTO VICTORIANO MORENO Guido Kools: “Mensen zijn nog steeds gesteld op hun merkkledij. Zeker de Belgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium