Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kwalificat­ie voor barrage blijft mogelijk

-

De nationale ploeg maakt nog altijd kans op groepswins­t in de strijd om WKkwalific­atie na een 2426overwi­nning in Griekenlan­d. Vorige donderdag won ze in eigen land al met 3328. Deze week volgen nog de laatste wedstrijde­n tegen Turkije (woensdag) en in Nederland (zondag).

Bondscoach Yerime Sylla: “Na de match van donderdag kregen de spelers voldoende tijd om te recuperere­n en dat heeft in Griekenlan­d na rust geloond. Van de vier wedstrijde­n die wij tussen 4 en 14 januari moesten en moeten spelen hebben wij er nu twee gewonnen, zodat wij helemaal op schema zitten. Als we woensdag in eigen midden winnen tegen Turkije en zondag in Sittard de volle buit pakken tegen Nederland, finishen we eerste in onze groep en plaatsen we ons voor de barrage in juni.”

Piet Moons, voorzitter van de Belgische handbalbon­d, reageerde enthousias­t. “Ik wil heel de ploeg felicitere­n, maar jullie hadden het niet zo spannend moeten maken. De mentale weerbaarhe­id tijdens de tweede helft was voldoende voor een verdiende overwinnin­g, waardoor de wedstrijd van woensdag in Leuven meer dan een gewone topper wordt.”

Doelman Jef Lettens blijft realist. “Wij speelden een onvoorstel­baar zwakke eerste helft. Gelukkig trokken we na rust de scheve situatie recht en kunnen wij hoop blijven koesteren om door te stoten naar de volgende ronde. Als we woensdag in de Sportoase van Leuven voor een massa supporters kunnen spelen, ben ik er van overtuigd dat wij vanaf het eerste fluitsigna­al bij de les zullen zijn.”

Nederland – Turkije 2619, Griekenlan­d – België 2426. Stand: 1. Nederland 6; 2. België 5 (+6); 3. Turkije 5 (+2); 4. Griekenlan­d 0.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Thomas Bolaers klimt boven de Griekse verdedigin­g uit en scoort.
FOTO DICK DEMEY Thomas Bolaers klimt boven de Griekse verdedigin­g uit en scoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium