Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We liepen achter de feiten aan”

Dramatisch­e start breekt Berchem en Jawad Absisan bijzonder zuur op

- KRISTOF SOMERS

Berchem was met nieuwe moed aan 2018 begonnen, maar zag zijn goede voornemens de kop ingedrukt worden door alweer een gebrek aan efficiënti­e in beide zestienmet­ergebieden. Zo besloot Berchem in Knokke nog enkele geschenken uit te delen.

Knokke lijkt in weinig nog op de ploeg die begin mei in een dubbele confrontat­ie met Berchem het onderspit moest delven. Geel-zwart legde die andere promovendu­s dit keer geen strobreed in de weg. Geen kwartier was er gisteren afgewerkt of de thuisploeg had al een dubbele voorsprong bij elkaar gevoetbald. Scoren aan honderd procent heet dat dan.

“Knokke voert uiteraard niet voor niets de rangschikk­ing aan”, weet middenveld­er Jawad Absisan. “Het is een ploeg die zich goed versterkt heeft in het tussenseiz­oen. In hun basiselfta­l herkende ik maar drie jongens van vorig jaar. Hun grote kwaliteit was echter ook toen al de counter en dat hebben ze duidelijk verder ontwikkeld.”

De kwaliteit van de tegenstand­er is één zaak, maar eigenlijk deed Berchem vooral zichzelf de das om door te veel ruimte weg te geven op de eerste vrijschop van de wedstrijd. Savaete mocht moederziel alleen inkoppen.

“Ik begrijp het ook niet”, vertelt Absisan. “De coach geeft ons duidelijke richtlijne­n mee voor die stilstaand­e fases. En toch zie je dat we daar opnieuw de mist ingaan. Die vrije trap was naar mijn gevoel zelfs niet perfect getrapt, maar we laten die jongen daar wel volledig vrijstaand inkoppen. Zo loop je natuurlijk achter de feiten aan.”

Geen afwerker

Ook kort voor en na de aansluitin­gstreffer van Carrez toonde Berchem nog eens waarom het dit seizoen tegen de degradatie vecht: zonder Van Kruijssen zit er namelijk geen afwerker in de kern. “Bij een 2-0 stand krijgen we inderdaad twee grote mogelijkhe­den. Als we onze kansen afmaken, dan komen we zelfs vlak na die 3-1 al dichterbij. En dat maakt het jammer, want we doen onszelf daar echt mee te kort. We moeten te veel op die efficiënti­e hameren”, aldus Absisan.

“Uiteraard is niet alles slecht. Mits een betere timing en af en toe snellere beslissing­en zouden we nog veel meer kansen gekregen hebben. Er is dus zeker potentieel. We hadden graag de drie punten mee naar huis genomen vandaag, maar het is ook geen drama om te verliezen tegen de competitie­leider. Als we beter willen doen, moeten we wel geconcentr­eerd als één blok leren spelen.”

 ?? FOTO
RUDY DECLERCK ?? Jawad Absisan stopt Nils Pierre af.
FOTO RUDY DECLERCK Jawad Absisan stopt Nils Pierre af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium