Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Komende weken erg belangrijk”

Schelle Sport ziet na derb ynederlaag tegen Nielse degradatie­streep naderen

- JOHAN PEETERS

In de heenwedstr­ijd gaven de spelers van Nielse nog forfait, maar de terugwedst­rijd leverde drie punten op. De bezoekers uit Schelle holden heel de wedstrijd achter de feiten aan en zien de degradatie­streep naderen.

“Het meeste balbezit was voor Nielse, maar daar hadden we ons op ingesteld. Op de counter lagen er voor ons mogelijkhe­den, maar we waren te slordig in de passing, waardoor we in de zone van de waarheid tekortscho­ten”, legt doelman Tom Van Aelst de vinger op de wonde na de nederlaag van

zijn Schelle. “Die domme rode kaart ( voor aanvoerder Seeldraey

ers, red.) net voor de rust speelde ook niet in ons voordeel, maar toch zijn we de tweede helft begonnen met de wil om er nog iets van te maken. Alleen moeten we er dan wel voor zorgen dat we weggeefdoe­lpunten vermijden. En we zullen meer kansen moeten creëren”, aldus de goalie van Schelle. “Met nul op vijftien moeten we stilaan naar beneden beginnen kijken en de komende weken kondigen zich als erg belangrijk aan. We moeten niet meteen gaan panikeren, maar het zou toch niet slecht zijn om een reeksje neer te zetten.”

Bij de thuisploeg vanzelfspr­ekend niets dan tevreden gezichten. Speler-trainer Kenny Wauters was opgetogen over de prestatie van zijn ploegmakke­rs. “Akkoord, het was niet meteen de beste wedstrijd, maar na vier weken winterstop was het even wennen. We zaten bovendien met de afwezighei­d van enkele sterkhoude­rs, maar de vervangers hebben dat goed gedaan. Ik denk ook dat de zege verdiend was, want buiten twee pogingen van Schelle, hadden wij de meeste kansen. Na de pauze zijn we iets te slap uit de kleedkamer gekomen en hadden we het enkele minuten wat moeilijker. Maar dan viel ons tweede doelpunt en zag je bij de spelers van Schelle dat de veer gebroken was. In elk geval waren de drie punten het belangrijk­ste voor ons. Ik wil in de eerste vijf wedstrijde­n na de winterstop graag tien op vijftien halen. Als ons dat lukt, zijn we gered en dat was onze betrachtin­g voor aanvang van het seizoen.”

Kenny Wauters kwam in de loop van het seizoen aan het roer en zal ook volgend seizoen de sportieve beslissing­en nemen. “Enkele weken geleden hebben we die afspraak gemaakt met de voorzitter.”

 ?? FOTO
GOYVAERTS ?? Kenzo Kennes viert zijn doelpunt, goed voor de 20 tegen Schelle.
FOTO GOYVAERTS Kenzo Kennes viert zijn doelpunt, goed voor de 20 tegen Schelle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium