Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een podiumplaa­ts in Koksijde is realistisc­h”

Loes Sels pakt haar tweede zege van het seizoen en toont zich klaar v oor het BK

- KAREL LEMMENS

Loes Sels lijkt klaar te zijn voor het BK in Koksijde. De renster uit Zoersel pakte zondagavon­d vlot haar tweede zege van het seizoen in Leuven, nadat ze bijna de hele rit aan de leiding had gereden. “Tot mijn eigen verbazing kon niemand me volgen”, reageerde Sels, die zaterdag nog haar voet had verzwikt.

“Eerlijk? Ik had niet verwacht dat ik in staat zou geweest zijn mijn tweede zege van het seizoen te pakken”, glunderde Sels achteraf. “Zaterdag wou ik ook al starten in de veldrit in het WestVlaams­e Gullegem. Maar zover is het niet gekomen, omdat ik tijdens de opwarming mijn voet verzwikte. Het was dus afwachten of dat gevolgen zou hebben voor de wedstrijd in Leuven. Zaterdagav­ond heb ik die voet goed laten intapen en dat heeft geholpen. Ik ondervond er geen hinder meer van, zodat ik voluit kon gaan.”

Dat voluit gaan kon je wel letterlijk nemen, want al snel reed de 32-jarige renster van CrelanChar­les alleen aan de leiding. “Er kwam vrij snel een technische passage aan en daar wilde ik graag als eerste aan beginnen. Wat verder stelde ik tot mijn eigen verbazing vast dat niemand me had kunnen volgen. Tja, toen moest ik wel doorgaan. Gemakkelij­k maakte ik het me daardoor niet, want zo lang alleen op kop rijden, ben ik uiteraard niet gewend. Kwam daar nog bij dat er redelijk wat wind stond en dat ik dus op de tanden moest bijten op de lange, rechte stukken. Maar ik heb kunnen standhoude­n en denk dus te mogen zeggen dat ik verdiend won. Dat ex-wereldkamp­ioene Thalita de Jong mij op het podium flankeerde met haar tweede plaats, maakt het natuurlijk des te mooier voor mij. Uiteraard is het een opsteker voor het BK volgende week in Koksijde. Door het zand rijden ligt me wel en in de wereldbeke­rwedstrijd eerder dit seizoen eindigde ik als vierde. Mijn conditie is prima en dus denk ik dat het realistisc­h is dat ik voor een podiumplaa­ts ga”, aldus nog de renster uit Zoersel.

Podium voor Xander Geysels

Xander Geysels maakte dan weer een goede beurt bij de junioren. In een sterk deelnemers­veld eindigde hij op een verdienste­lijke derde plaats. Minder dan een week voor het BK is dat een hoopgevend resultaat.

“Ik ben tevreden met die podiumplek”, vertelt de renner van Steeds Vooraan Kontich. “Ik was goed weg in de start, maar dook toch pas als ongeveer vijftiende het veld in. Iets dat me al vaker parten heeft gespeeld. Ik ben niet bij de pakken blijven zitten en heb heel de tijd volgas gegeven, in de hoop zo dicht mogelijk bij de kop van de wedstrijd uit te komen. Elke keer ik bij een groepje kwam, liet ik me even meedrijven om wat op adem te komen, om daarna toch weer voluit te gaan. Uiteindeli­jk kon ik via een sprint mee op podium. In Koksijde start ik niet als een van de favorieten, maar als een outsider. Hopelijk kan ik er voor een verrassing zorgen”, aldus nog de Kontichnaa­r.

 ?? FOTO BELGA ?? Loes Sels is na een sublieme solo in Leuven klaar voor het BK in Koksijde.
FOTO BELGA Loes Sels is na een sublieme solo in Leuven klaar voor het BK in Koksijde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium