Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dealer neemt drugs mee naar verhoor

-

De 19jarige Deurnenaar Quincy S.G. is tot achttien maanden cel veroordeel­d. Hij stapte vorig jaar een politiebur­eau binnen met elf zakjes cocaïne. In zijn Vespa voor de deur bevond zich nog honderd gram cannabis.

Tienergang­ster Quincy S.G. (19) heeft zijn eerste correction­ele veroordeli­ng beet. Als minderjari­ge werd hij meermaals opgesloten in instelling­en voor verschille­nde feiten, van autodiefst­al tot dealen. Eén keer, in september 2016, greep hij samen met twee kompanen een opvoeder van gemeenscha­psinstelli­ng De Hutten in Mol vast om zo te ontsnappen. Hij gaf zich pas na zijn 18de verjaardag aan bij de politie, waardoor de jeugdrecht­er hem niet meer kon terugsture­n naar de instelling.

Pakkans

S.G. startte vervolgens een handeltje in cocaïne en cannabis en maakte zich blijkbaar niet al te veel zorgen over de pakkans. In januari 2017 stapte hij een politiekan­toor binnen voor verhoor in een ander dossier. Hij werd gefouillee­rd en bleek elf zakjes cocaïne bij zich te hebben. Voor het commissari­aat stond zijn Vespa. Daarin vond de politie nog honderd gram cannabis en enkele honderden euro cash geld. De drugshande­l leverde hem uiteindeli­jk achttien maanden gevangenis en 8.000 euro boete op.

S.G. was niet aanwezig tijdens zijn recent proces. Hij werd bij verstek veroordeel­d. De jongeman zit ondertusse­n wel in de gevangenis omdat hij bij een controle in Limburg bleek rond te rijden met een geladen, schietklar­e kalasjniko­v op de achterbank. “Om een gokkantoor te overvallen”, verklaarde zijn passagier George O. aan de speurders. Die verklaring wordt nu onderzocht.

 ?? FOTO RR ?? Quincy S.G. (19).
FOTO RR Quincy S.G. (19).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium