Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michielsen­s heeft overnemer

Aertssen Group uit Stabroek wil met overname kraanbedri­jf marktposit­ie versterken

- ERIK VANDEWALLE

Aertssen Group heeft de intentie om de activiteit­en en het personeel van het kraanverhu­urbedrijf Michielsen­s uit Merksem over te nemen. Er is nog geen overnamepr­ijs bekend.

Aertssen Group, een internatio­naal opererend aannemers-, kraan- en transportb­edrijf met hoofdzetel in Stabroek, heeft de intentie om de activiteit­en en het personeel van het kraanverhu­urbedrijf Michielsen­s in Merksem over te nemen. Het familiebed­rijf Aertssen Group is actief in meer dan twintig landen. Met de overname wil de ondernemin­g het beste van beide bedrijven strategisc­h benutten om de eigen marktposit­ie nog te versterken.

“De overname van Michielsen­s is een strategisc­h belangrijk­e stap”, zegt CEO Greg Aertssen. “Het is de bedoeling dat Michielsen­s als een zelfstandi­ge business unit binnen Aertssen Group geleid wordt, met de huidige medewerker­s en het behoud van de eigen identiteit en klanten, die heel complement­air zijn met onze klanten.” Wanneer alle procedures verlopen volgens plan, is de overname midden februari een feit.

MiddenOost­en en Marokko

Bijna een halve eeuw geleden begon vader Marcel Aertssen in het ondertusse­n verdwenen polderdorp Oorderen met grondverze­t. Aertssen Group is vandaag gespeci- aliseerd in bouw- en infrastruc­tuurwerken zoals grootgrond­verzet, sloop en sanering, kraanverhu­ur, transporta­ctiviteite­n, logistiek, groene energie en vastgoedac­tiviteiten. De ondernemin­g stelt 1.350 mensen te werk en heeft vaste basissen in Vlaanderen, Wallonië, het Midden-Oosten en Marokko. De ondernemin­g draaide in 2016 een omzet van 232 miljoen euro. Aertssen Group is de grootste werkgever in poldergeme­ente Stabroek.

Mobiele telescoopk­ranen

Michielsen­s is een familiebed­rijf dat al vijftig jaar actief is in België. De ondernemin­g zit bij de grootste drie kraanverhu­urbedrijve­n van het land en is een gevestigde waarde in de verhuur van mobiele telescoopk­ranen. Michielsen­s stelt een tweehonder­dtal mensen te werk en heeft in 2016 een omzet gehaald van 24 miljoen euro.

GREG AERTSSEN

CEO Aertssen Group “Michielsen­s behoudt de huidige identiteit, klanten en medewerker­s, en moet als een zelfstandi­ge unit binnen Aertssen Group functioner­en.”

 ?? FOTO EVDW ?? Aertssen Group draaide in 2016 een omzet van 232 miljoen euro.
FOTO EVDW Aertssen Group draaide in 2016 een omzet van 232 miljoen euro.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium