Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veelbelove­nd voor rest van het seizoen”

- (basp)

Victor Hofmans heeft zijn indoorseiz­oen sterk geopend op het PK indoor in de Gentse topsportha­l. Hij keerde met een zilveren medaille op de 60 meter en een gouden medaille op de 200 meter huiswaarts.

In de 60 meter-finale knalde Hofmans naar zilver in 7”01 achter winnaar Kobe Vleminckx (7”82). In de 200 meter-finale liep hij autoritair naar de titel in 21”85. De nummers twee (Jan De Kinder in 22”37) en drie (Dylan Calluy in 22”58) stonden niet op de foto. Nochtans begon Hofmans met een bang hartje aan zijn PK.

“’s Ochtends had ik echt geen goed gevoel. Ik voelde me een beetje ziekjes en was zelfs wat draaierig”, vertelt Hofmans. “Maar mijn tijden vielen nog mee. Vooral omdat ik op dit moment nog niet veel op pure snelheid heb getraind. Ik had nog maar drie snelheidst­rainingen in de benen. Tegen Vleminckx viel echt niets te doen op de 60 meter. Hij liep een hele sterke tijd. Dat mooi om te zien”, loofde hij zijn concurrent.

“In de 200 meter kon ik heel gecontrole­erd lopen. In tegenstell­ing tot de vorige jaren voelde ik in de laatste vijftig meter geen verzuring opkomen. Daaruit blijkt dat mijn spurtuitho­uding perfect zit. Het is nu een kwestie van de snelheid erin te krijgen. Vorig jaar opende ik met 22”11 op het PK. Nu ben ik toch een stuk sneller. Dat opent perspectie­ven voor de rest van het seizoen. Ik ben heel content over mijn opener”, stelde de vice-Belgische kampioen 200 meter.

De Oelegemnaa­r wil zijn tijden deze winter nog verder aanscherpe­n. “De eerstvolge­nde doelen worden het VK eind januari en de IFAM in februari waar we met OLSE Merksem ook een degelijk ploegje willen vormen op het BK 4x200 meter (dat samen

met de IFAM plaatsvind­t, red.). Dit seizoen zou ik toch naar die 21’50 willen kruipen. Ik sluit ook niet uit dat ik dit jaar een of meerdere buitenland­se indoormeet­ings meepik.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium