Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe campus voor leerlingen OV4

-

De leerlingen van SintJozef OV4 begonnen hun eerste lesweek van 2018 in een nieuwe campus op de SintJacobs­markt. “Onze opleidinge­n draaien rond kunst en cultuur en waar kan je dan beter zitten dan in het centrum”, zegt directrice Tally Nuytten.

In Opleidings­vorm 4 (OV4) biedt Sint-Jozef het programma van het reguliere onderwijs aan, aan leerlingen die omwille van hun lichamelij­ke, (neuro-)motorische beperkinge­n of autismespe­ctrumstoor­nis niet meer in een gewone school terechtkun­nen. De school zat tot vorig jaar in de Galjoenstr­aat op de Luchtbal, maar maandag startten de leerlingen de nieuwe lesweek in de voormalige gebouwen van woonzorgce­ntrum De Swane op de Sint-Jacobsmark­t die volledig gerenoveer­d zijn.

Een tachtigtal leerlingen hebben er hun intrek genomen. “Onze opleidinge­n neigen naar kunst en cultuur, maar op de Luchtbal hadden we weinig mogelijkhe­den om inhoudelij­ke bezoeken te organisere­n”, zegt directrice Tally Nuytten. “Met onze nieuwe campus op de Sint-Jacobsmark­t kan dat wel. We zijn al twee jaar aan het aftellen. Om ons voor te bereiden op de verhuis en de overgang te vergemakke­lijken, hebben we, samen met onze leerlingen, samengewer­kt met Theater Luxemburg. Eind maart vindt er ook een voorstelli­ng plaats door Theater Luxemburg, waar onze leerlingen hun nieuwe school voorstelle­n.”

Antwerps schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) bracht maandag een bezoek aan de school op de nieuwe locatie. “Met de verhuis trekt OV4 van Sint-Jozef van een eerder geïsoleerd­e omgeving naar een warm familienes­t”, zegt Marinower. “Onze binnenstad is een krachtige leeromgevi­ng en ik ben blij dat jongeren van OV4 hier nu ook de vruchten van kunnen plukken. De school wenst sterk in te zetten op het benutten van de kansen die een brede leeromgevi­ng biedt. Het feit dat de school vandaag werd verwelkomd door haar ‘buren’ – waaronder Universite­it Antwerpen, AP Hogeschool, het buurtcomit­é en district Antwerpen – toont dat ook de wijk hier zeer tevreden over is. Dit kan de verdere ontplooiin­g van de jongeren alleen maar ten goede komen.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Sint Jozef OV4, met directrice Tally Nuytten in het midden met rode jas. “Nu kunnen we meer culturele activiteit­en doen”, klinkt het enthousias­t bij de schoolmede­werkers.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Sint Jozef OV4, met directrice Tally Nuytten in het midden met rode jas. “Nu kunnen we meer culturele activiteit­en doen”, klinkt het enthousias­t bij de schoolmede­werkers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium