Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sp.a en Groen gaan apart naar de kiezer

Beide partijen niet ‘Samen’ in district

- SACHA VAN WIELE

In Ekeren komt er geen Samenlijst van sp.a, Groen en onafhankel­ijken. Beide partijen gaan apart naar de kiezer. Ook in district Antwerpen en Deurne beslisten Groen en sp.a al om apart op te komen.

Sp.a, Groen en onafhankel­ijken komen met de gemeentera­adsverkiez­ingen in oktober met de lijst Samen op. De afdelingen in de districten krijgen de vrijheid om te beslissen of ze dit voorbeeld wensen te volgen.

Na districten Antwerpen en Deurne viel nu de beslissing in Ekeren om het stedelijke voorbeeld niet te volgen.

“Wij stonden open om samen met Groen op een lijst te staan”, zegt Ronny Kruyniers (sp.a-Ekeren). “De versnipper­ing aan links hebben we steeds betreurd. Het is spijtig dat Groen nu beslist liever alleen naar de kiezer te trekken. Volgens mij is het een gemiste kans. Dit betekent natuurlijk niet dat we rond heel wat dossiers niet nauw zullen samenwerke­n.”

Guido Staes (Groen-Ekeren) benadrukt dat de leden liever met een duidelijke Groenlijst naar kiezer trekken. “Groen is nu eenmaal een bekend merk en dat zou verdwijnen als we als Samen zouden opkomen”, vindt Staes. “Bovendien heeft een district ook andere bevoegdhed­en dan een stad. Daarom dat veel leden wel achter het Samenproje­ct staan op stadsnivea­u, met thema’s als veiligheid en onderwijs op het programma.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium