Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Antwerpen naar Firenze

-

TUI Fly breidt het komende zomerseizo­en het aantal bestemming­en fors uit. Daarom werft de luchtvaart­maatschapp­ij tweehonder­d nieuwe medewerker­s aan. Ook de vloot wordt vergroot.

TUI Fly kondigde eerder aan dat het zijn netwerk dit jaar met vijftien nieuwe lijnen uitbreidt. Daardoor stijgt ook het aantal stoelen met 17%. Vijf nieuwe lijnen vertrekken uit Brussels Airport en tien uit de regionale luchthaven­s. Voor Antwerpen betekent dit dat reizigers deze zomer vanop de luchthaven van Deurne naar Firenze in Italië kunnen vliegen. Vanuit Brussels Airport wordt naar onder meer Thassos en Lesbos in Griekenlan­d gevlogen, naar het Spaanse Valencia en naar Curaçao en Aruba in de Caraïben. Nieuwe bestemming­en vanop de luchthaven van Oostende zijn Djerba in Tunesië, het Griekse eiland Corfu en Hurghada en Sharm-el-Sheikh in Egypte. Vanop Charleroi kunt u vanaf deze zomer vliegen naar Djerba en Enfidha, ook in Tunesië. Die laatste twee bestemming­en worden ook in Luik aangeboden. Ook Kayseri in Turkije komt daar op de lijst met bestemming­en te staan.

De luchtvaart­maatschapp­ij investeerd­e ook in duurzame en energiezui­nige toestellen, zoals vier 737MAX-toestellen, het nieuwste vliegtuigt­ype van de Amerikaans­e vliegtuigb­ouwer Boeing, en een Dreamliner.

Personeel gezocht

Door de groei van het aanbod kan TUI Fly 247 nieuwe collega’s aanwerven: 160 airhostess­en en stewards, 64 piloten en 23 ingenieurs. In 2017 kwamen er ook al 330 medewerker­s bij. De piloten die nu aangeworve­n worden, moeten ervaren zijn. Voor de job van cabin crew member is geen ervaring in de sector vereist. TUI Fly voorziet een intensieve interne opleiding van acht weken. Een diploma secundair onderwijs en een goede kennis van het Frans en het Engels zijn de voornaamst­e vereisten.

JAN STASSIJNS

 ?? FOTO HOLLANDSE HOOGTE ?? TUI Fly wil in totaal 247 nieuwe collega’s aanwerven.
FOTO HOLLANDSE HOOGTE TUI Fly wil in totaal 247 nieuwe collega’s aanwerven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium