Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben niet meer bang om in duel te gaan”

Dimitris Kolovos (24) voelt zich klaar om weer te vlammen

-

Dat een winterstag­e belangrijk is, zal Dimitris Kolovos beamen. De 24jarige Griek van KV Mechelen heeft deze week absoluut nodig om zich klaar te stomen voor het tweede deel van het seizoen. “Wat ik nu nodig heb, zijn wedstrijde­n.”

Wat een voetballer zoal doet op stage? Dimitris Kolovos legt het ons uit. “Slapen, veel slapen”, zegt hij glimlachen­d. “Ik lig op de kamer met Edin (Cocalic, red.), we kennen elkaar al van bij Panionios. De voorbije dagen lagen we om 22.30u en 22.15u al uitgeteld in ons bed. Maar ervoor is er wel plaats voor een paar spelletjes FIFA. Ik speel met Ahmed (El Messaoudi,

red.), die vlakbij ligt. De laatste keer klopte ik hem, met Man City tegen Man United. Morgen kies ik opnieuw voor City – never change a winning team.” (grijnst)

Uiteraard zijn we het belangrijk­ste nog vergeten: trainen. “Soms drie keer per dag, vandaar dat ik ‘s avonds zo kapot ben, natuurlijk. Maar zo hoort het, hè. Jankovic stoomt ons klaar voor de laatste negen matchen. Superbelan­grijke matchen, al blijf ik zeggen: deze ploeg degradeert niet. Dat woord wil ik zelfs niet uitspreken. We hebben voldoende kwaliteit om ons te redden.”

Maar KV Mechelen rekent wel op een goeie Kolovos. De beste Kolovos gingen we pas na Nieuwjaar zien, dus – zonder té veel druk te zetten: die moet er stilaan aankomen.

“Dat is ook zo. Nadat ik in februari mijn kruisbande­n had gescheurd, had ik minstens zeven maand nodig om er weer te staan. Maar dan ben je nog altijd niet dezelfde als voorheen. Je hebt ook matchritme nodig. De laatste weken heb ik de nodige minuten gekregen. Nu hoop ik op enkele matchen na elkaar met 60 minuten of meer. Maar dat is aan de coach. Ik kan alleen maar keihard werken, elke dag opnieuw.”

Meer concurrent­en

Hij voelt zich alleszins steeds beter. “Ik voel me relatief fris en mijn moves zijn weer goed. In mijn eerste wedstrijde­n was ik bang om in duel te gaan, kwam ik de ballen dieper vragen. Niet onlogisch, op mijn 18de had ik ook al zo’n zware blessure, je wil niet een dérde keer zoiets meemaken. Maar nu ben ik niet meer bang om erin te vliegen. Ik heb de klik gemaakt en denk niet meer aan die knie en die blessure. De mensen van de medische staf hebben me ook gezegd dat dat nergens voor nodig is.”

“Hopelijk kom ik de volgende dagen goed door en kan ik opnieuw vlammen voor KV Mechelen. Daarvoor heeft de club me gekocht. Ja, er zijn wat concurrent­en bijgekomen, maar ook daar ben ik niet bang van. (glimlacht) Nooit geweest. Ik moet maar zien dat ik de beste ben, dan kan de coach niet om me heen.” DAVID VAN DEN BROECK

Dimitris Kolovos ‘‘Ja, er zijn wat concurrent­en bijgekomen, maar ook daar ben ik niet bang van.’’

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium