Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Pour un flirt’ van Julia

-

Ze hebben er twee avonden onder leiding van ‘profession­elen’ zwaar op gerepeteer­d, vanavond wordt in het cultureel centrum City van Nieuwpoort voor een zaal met supporters (en als verrassing ook hun vrouwen) een theaterstu­k en een zangwedstr­ijd gepresente­erd. Met een échte muziekband. De helft moet meespelen in Romeo and Julia, de andere helft moet zingen in The Voice-KVK. Desmadryl wil benadrukke­n dat deze avond maar een kwart uitmaakt van de stages die hij organiseer­t. “Deze stage was voor de spelers heus niet altijd zo leuk. Het was ook zwaar fysiek, met een serieuze mentale belasting. Maar het mag ook fun zijn.”

Dé theaterste­r is Kristof Julia D’Haene. En behalve een gouden spitsenkop­pel heeft KVK nu ook een gouden stemduo: Teddy Chevalier en Jérémy Perbet maken indruk in The Voice met

Pour un flirt van Michel Delpech. De zaal amuseert zich kostelijk, de spelers ook. Het element fun bereikt nu wel een hoogtepunt. “Maar belangrijk­er is: om zo op het podium te staan, hebben ze weer een grens moeten verleggen”, zegt Desmadryl tevreden. Stijn De Smet oftewel moeder Julia vindt het niet erg een keer te worden uitgelache­n. “Je bent toch verkleed, dus ben je eigenlijk toch iemand anders.”

Hannes Van Der Bruggen, die de nanny speelt, begrijpt de bedoeling. “Je leert jezelf relativere­n. De meningen zijn verdeeld, sommigen verkiezen toch een bal, maar we hebben in groep mentaal en fysiek stappen vooruit gezet.”

Maar – dat is zeker – ze zijn er nu al mentaal helemaal klaar voor. Voor Play-off 1 en voor een bekerfinal­e. “En doe er maar meteen de Champions League volgend seizoen bij!” Het bewijs: Team Rougeaux wint de driedaagse, maar ze krijgen er van De Boeck zelfs geen héél klein prijsje voor. “Een echte topsporter wil alleen maar winnen, daar hoeft geen prijs bij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium