Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop nu opnieuw helemaal gelanceerd te zijn”

-

Opvallende naam zaterdagav­ond in de basiself bij Lierse was die van Sabir Bougrine. De jonge middenveld­er leek de voorbije maanden helemaal uit beeld te zijn verdwenen, maar stak tegen Beerschot Wilrijk plots het hoofd boven water.

Het moet ook voor Bougrine zelf een verrassing geweest zijn, toen hij vorige donderdag te horen kreeg dat hij tegen Beerschot Wilrijk aan de aftrap zou verschijne­n. De absolute revelatie van vorig seizoen leek de voorbije maanden helemaal weggedeems­terd en op een zijspoor te zijn beland. Zo haalde Bougrine net voor de winterstop met regelmaat niet eens de selectie.

“Ik was heel blij, toen ik donderdag te horen kreeg te zullen spelen”, geeft hij toe. “Die match tegen Beerschot Wilrijk kon er niet snel genoeg komen. Het was twee maanden geleden dat ik nog op het veld stond. Dat woog na de pauze fysiek zwaar door, maar het gaf toch een supergevoe­l.”

Waarom Bougrine nu plots uit de vergeetput werd gehaald? De middenveld­er heeft zelf ook geen idee. “Ik ken de reden niet. Ik kreeg de opdracht het kopje erbij te houden en simpel te voetballen. Dat heb ik proberen te doen. Dat mijn terugkeer gepaard ging met een overwinnin­g, maakte de avond compleet. Na twee nederlagen hadden we ook nood aan deze driepunter. En persoonlij­k zie ik wel wat de toekomst brengt. Ik heb getracht om me te tonen.”

Zeker voor rust deed Bougrine het lang niet slecht. En zag hij Lierse via een vroege goal van Au- rélien Joachim ook in een zetel voetballen.

“Compact spelen en snel omschakele­n, dat was ons motto. Door die vroege treffer konden we ons geliefkoos­d spelletje hanteren. Het is ons ook vrij goed gelukt, denk ik. Enkel die lange tussenstop deed ons geen goed. We hadden de intentie om uit de kleedkamer te komen alsof het nog 0-0 stond, maar we kwamen toch meer onder druk te staan. Gelukkig hebben we deze zege toch over de streep getrokken.”

Tweede periodetit­el

Borrelen er

stilaan ambities op bij Bougrine om de tweede periodetit­el te winnen?

“Je zal me geen grootse uitspraken horen doen. Ons motto is de zaken van week tot week te bekijken. Zo zijn we aan zeven zeges op rij geraakt. Laten we dat recept maar behouden.”

KURT GULDENTOPS

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Sabir Bougrine (rechts) zet Alexander Maes onder druk.
FOTO TOM GOYVAERTS Sabir Bougrine (rechts) zet Alexander Maes onder druk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium