Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We stonden voor rust als kleine kindjes op het veld”

-

De start van het nieuwe jaar betekende voor Berchem niet de kentering waar geelzwart vooraf op had gehoopt. De ploeg van trainer Nicky Hayen liet zich in de inhaalmatc­h in Knokke voor rust al te gemakkelij­k wegzetten en wist zich daar nadien nooit meer volledig van te herstellen.

de vier Knokse tegendoelp­unten hield verdediger Thomas Vande Velde zich op karakter nog enigszins staande aan de kust, maar ook voor hem werd het geen leuke manier om 2018 in te zetten.

“Nee, zo had ik me deze match absoluut niet voorgestel­d”, zegt de 26-jarige Oost-Vlaming. “We lagen nochtans gebrand op een goede prestatie nadat we hier in december al een keer voor niets stonden, toen het veld onbespeelb­aar was. Dan denk je toch dat we aan honderd procent aan die match beginnen. Maar als al meteen op de eerste stilstaand­e fase iemand zijn taak niet uitvoert, dan weet je dat het een moeilijke namiddag wordt.”

Het tactisch plannetje kon meteen de vuilbak in?

“Ja, de trainer had ons gewaarschu­wd waar de kwaliteite­n van Knokke lagen. Zij zouden van onze foutjes proberen te profiteren. Daarom waren we gestart met de gedachte hen te laten komen en van daaruit snel om te schakelen. Maar als je dan even voorbij het halfuur op een 3-0 achterstan­d staat, dan valt alles wat is gezegd in het water.”

Heeft dat dan te maken met extra kwaliteit bij de tegenstand­er of eerder een gebrek aan concentrat­ie?

“Tja, ik weet dat we niet met vorig seizoen mogen vergelijke­n, maar dit zouden we toen nooit tegengekom­en zijn. Op dit niveau bots je natuurlijk op ploegen die geen drie kansen nodig hebben om er eentje te maken. Maar we kunnen vooral niet voorbij aan het feit dat we in het eerste halfuur als kleine kindjes op het veld stonden. Hoe die Staelens tweemaal op dezelfde manier kan scoren na een voorzet vanop de flank: dat mag toch niet gebeuren?”

Zelf kregen jullie ook be

b hoorlijk wat kansen om terug in de wedstrijd te komen.

“Na die 3-1 van Greg (Carrez, red.) zijn we er wel in geslaagd om goed voetbal te brengen. Net voor de rust zijn we zo dicht bij de 3-2 geweest. En ook in de tweede helft hebben we veel meer laten zien dan in dat eerste halfuur. Jammer genoeg kregen we te snel na die 3-2 van Bas (Saillart, red.) zelf opnieuw een doelpunt tegen. Ik blijf erbij dat we niet bang moeten zijn om te verliezen, wie de tegenstand­er ook is. Maar we kunnen het blijkbaar geen negentig minuten opbrengen. Nu goed, we zijn een week vroeger herbegonne­n dan de rest en weten nu met- een waar we voor staan. Zo snel mogelijk punten pakken, is de boodschap. Ook al oogt het proOndanks gramma van de komende weken niet gemakkelij­k.”

KRISTOF SOMERS

 ??  ?? Thomas Vande Velde. Samen met Berchem blijft hij ook in 2018 zitten in de hoek waar de klappen vallen.
FOTO SMB
Thomas Vande Velde. Samen met Berchem blijft hij ook in 2018 zitten in de hoek waar de klappen vallen. FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium