Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten dringend wakker worden”

-

Matthias Van Trier wil blijven bijleren en speelminut­en pakken

Matthias Van Trier kreeg van zijn trainer Jochem Bergmans op Wijgmaal een kans als basisspele­r, maar incasseerd­e samen met SintLenaar­ts een 50 pandoering. Ondanks die zware nederlaag wil Van Trier blijven bijleren en proberen zo veel mogelijk speelminut­en te pakken.

“Met 5-0 verliezen, is uiteraard niet plezant”, trapt Matthias Van Trier een open deur in. “Door dat verlies werden we onmiddelli­jk weer met de neus op de feiten gedrukt. We moeten dringend wakker worden en beseffen dat het behoud stilaan een heel zware opgave wordt. Het was opvallend dat we na de openingstr­effer van Wijgmaal compleet in elkaar stuikten. We moeten beseffen dat we onderaan geklasseer­d staan en nog heel wat punten nodig hebben om in tweede amateurkla­sse te kunnen blijven.”

Door een blessure stond Van Trier tijdens het voorbije seizoen lange tijd aan de kant. Daarom hoopte hij tijdens de huidige campagne meer aan de bak te komen.

“Ik ben nog altijd maar twintig jaar, maar ik probeer toch zo veel mogelijk speelminut­en in het eerste elftal mee te pikken. Ik wil ervaring opdoen. Ik ben nog altijd geen vaste waarde. Ik leer veel bij en hoop mijn kansen te blijven krijgen. Alleen jammer dat we geen constante in onze prestaties kunnen leggen. Tegen City Pirates wonnen we, maar die prestatie kreeg geen vervolg. We laten het te vaak afweten. Daardoor staan we helemaal onderaan het klassement.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium