Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bewezen dat we terecht tweede staan”

-

Rupel Boom haalde het zondag met 23 op het veld van Londerzeel. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot, want na de rode kaart voor Adesanya werd het een dubbeltje op zijn kant. Maar de Steenbakke­rs haalden het uiteindeli­jk verdiend. “Dit doet enorm deugd”, stelt Jamie Meseure.

“We hebben echt moeten knokken voor de overwinnin­g, maar ik vind wel dat we terecht de drie punten mee naar Boom pakten. Tot aan de rode kaart voor Adesanya domineerde­n we de partij. Met een man minder moesten we wat gas terugnemen, maar wisten we toch nog de 2-3 te maken. Daar heeft iedereen zich voor dubbel geplooid. Dit is een mooie overwinnin­g.”

Rupel Boom begon heel sterk, maar vergat toch weer de kansen af te maken. “Aan die sterke start zie je dat het opnieuw goed zit. Wij proberen de tegenstand­er meteen bij de keel te grijpen en vroeg te scoren. Ik denk dat we in het openingskw­artier vijf uitstekend­e kansen kregen. Jammer genoeg maakten we die niet af en tot overmaat van ramp scoorde Londerzeel bij de eerste tegenprik. Maar we zijn rustig blijven voetballen, omdat we voelden dat we gewoon de betere ploeg waren.”

“Ontgoochel­ing doorgespoe­ld”

Die zege brengt de Steenbakke­rs opnieuw alleen op de tweede plaats. “We staan daar volkomen terecht, vind ik. Rupel Boom probeert altijd en overal te voetballen. Dat lukt niet altijd maar het is wel een ingesteldh­eid, die respect verdient. Iedereen zat wat verveeld met die één op negen voor de winterstop. Maar ik denk dat die ontgoochel­ing nu wel doorgespoe­ld is. We kunnen weer vooruit kijken.”

 ??  ?? FOTO TOM GOYVAERTS
Jamie Meseure.
FOTO TOM GOYVAERTS Jamie Meseure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium