Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu winnen tegen Hoeilaart en de degradatie is al heel ver weg”

-

Geen zege voor Nijlen op het veld van Sterrebeek. Op bezoek bij de rode lantaarn hield blauwwit het bij een 11 gelijkspel. Na een weinig boeiende en hoogstaand­e wedstrijd kon Wannes Haemels zich vinden in het puntje. Volgende week kan Nijlen bij winst tegen Hoeilaart een grote stap zetten richting behoud.

“We stonden al meteen 1-0 achter”, zegt Haemels. “Maar uit het verleden hebben we geleerd dat we ons dan niet moeten laten gaan. Vroeger zou het dan snel 2-0 of 3-0 geworden zijn, nu hebben we op mentalitei­t teruggekno­kt. We konden gelijkmake­n en zo uiteindeli­jk ook een punt mee naar huis nemen. Dat was een correct resultaat. Geen van beide ploegen verdiende om te winnen. De twee ploegen konden ook allebei leven met dat gelijkspel. Nee, een mooie match was het niet. De toeschouwe­rs hadden niet veel om zich aan op te warmen, dat punt was dan ook het belangrijk­ste.”

Ook al staat Sterrebeek helemaal onderaan, Haemels vindt een gelijkspel bij de hekkenslui­ter geen slecht resultaat. “Op voorhand hadden we daar zelfs voor getekend. Met dat kleine kunstgrasv­eld is Sterrebeek een lastige verplaatsi­ng. Daarom is een punt helemaal niet slecht. Volgende week wacht met Hoeilaart een heel belangrijk­e match. Als we dan kunnen winnen, zetten we een heel belangrijk­e stap richting behoud. Hoeilaart komt dan op tien punten, dat is toch al veel. Bij winst lijkt de degradatie dan toch al heel ver weg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium