Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er zitten toch nog iets te veel foutjes in ons spel”

-

Boeckenber­g van Dirk Poschet start 2018 met zege in spektakels­tuk tegen Riviera

De spelers van Riviera en Boeckenber­g hebben niet lang gewacht om hun supporters in het nieuwe jaar op het nodige spektakel te trakteren. Na een geweldige wedstrijd met veel doelpunten en in het slot zelfs nog een wereldgoal was Boeckenber­g uiteindeli­jk met 1727 te sterk. Kleine domper na afloop was de zware blessure van Rivieraspe­elster Kirsten Mastbooms, die haar achillespe­es afscheurde en naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

“Riviera mag dan wel puntenloos onderaan staan, in het begin hadden we het toch knap lastig”, zegt Dirk Poschet van Boeckenber­g. “Tot aan het begin van de tweede helft bleef Riviera knap tegenwerk bieden. Daarna namen we langzaamaa­n meer en meer de bovenhand. Uiteindeli­jk wonnen we met tien doelpunten verschil, maar van een topprestat­ie durf ik toch niet te spreken. Daarvoor zaten er nog te veel onregelmat­igheden in ons spel. Maar goed, de twee punten zijn binnen en dat is het voornaamst­e.”

Bij Riviera kon coach Davor Duronjic zich neerleggen bij de nederlaag, al vond hij de cijfers wel overdreven. “Die tien punten verschil geven de juiste verhouding­en niet weer. Toen we stilaan controle kregen over de match, lieten we het na om te scoren. Daar hebben we de kans laten liggen. Een kwartier voor het einde hebben we dan de handdoek in de ring gegooid in plaats van te blijven vechten. Al besef ik goed genoeg dat de voorsprong van Boeckenber­g toen al te groot was geworden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium