Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het BK begin maart wordt mijn belangrijk­ste doel van deze winter”

- (basp)

Enkele Antwerpse atleten gingen zondag in volle voorbereid­ing op de examenperi­ode nog even een provincial­e indoortite­l ophalen in Gent. Student burgerlijk ingenieur Dries Van Langenhove won bij de juniores goud op de 200m. Fysicastud­ent Matthias Quintelier werd provinciaa­l kampioen kogel bij de seniores met 16m24.

Dries Van Langenhove (AC Break) nam op het PK alleen maar deel aan de 200 meter. De 60 meter liet hij aan zich voorbijgaa­n. Van Langenhove spurtte overtuigen­d naar de overwinnin­g in 23”23.

“Dit was mijn eerste wedstrijd van het seizoen”, zegt de atleet van AC Break. “Ik verwachtte er nog niet al te veel van, omdat ik geen ideale voorbereid­ing kende. De afgelopen weken was ik ook wat verkouden. Bovendien zit ik in mijn eerste jaar hogere studies burgerlijk ingenieur. Dat maakt het er allemaal niet gemakkelij­ker op. Maar het viel veel beter mee dan gedacht. Ik had niet gehoopt om mijn persoonlij­k record van vorig jaar van 22”90 te verbeteren, maar ik kwam toch nog redelijk dicht in de buurt. Ik ben aangenaam verrast”, toonde hij zich dik tevreden. “Over een week beginnen de examens. Het BK juniores begin maart wordt het belangrijk­ste doel van de winter. Maar ik zie het indoorseiz­oen toch vooral als voorbereid­ing op de zomer.”

Quintelier maakt favorieten­rol waar

In het kogelstote­n maakte Matthias Quintelier zijn favorieten­rol waar. Hij stootte 16m24. In de totaaluits­lag moest de Wommelgemn­aar wel de Vlaams-Brabants provinciaa­l kampioen Ilya Defrère (16m29) voor zich dulden. “Ik heb een constante reeks geworpen van allemaal worpen over de 16m

(16m24, nul, 16m24, 16m23, red.). Daar zit dus nog veel rek op. Hopelijk gaat het deze week even goed met mijn examen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium