Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gastrol voor Sam Gooris en Frank Deboosere

- Loslopend Wild & Gevogelte, om 21.20u op Eén

Weerman Frank Deboosere die communiefo­to’s verpest en zangeres Wendy Van Wanten die in een niemendal aan de deur staat: het komische programma

Loslopend Wild & Gevogelte pakt opnieuw uit met verrassend­e gastacteur­s.

De witte wijntjes, de ravotters, Allez Monique en de battles van de bompa’s en de bomma’s: Loslopend Wild & Gevogelte gooit de klassieker­s niet overboord in het vierde seizoen. Ook de grote Vlaamse acteurs zijn opnieuw van de partij, met Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Els Dottermans, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Lucas Van den Eynde, Ben Segers, Tuur De Weert en de betreurde Marc Van Eeghem. Verrassend zijn de gastrollen: Sam Gooris, Jacky Lafon, Sonja Kimpen, Frank Deboosere, Paul D’Hoore, Marcel Vanthilt en Wendy Van Wanten.

Volgens regisseur Charlotte Vanhecke was het geen probleem om gastacteur­s te overtuigen: “Vorig seizoen hadden we al gastacteur­s zoals Karen Damen en Sven Nys, dit keer gingen we op zoek naar namen die mogelijk nog meer konden verrassen. De producer heeft die mensen gebeld en dat verliep vlot. Ze kennen ons programma, ze staan op de set met topacteurs en ik denk dat ze ook wel nieuwsgier­ig zijn. We droppen zo’n gastacteur ook niet zomaar in een sketch. Weerman Frank Deboosere belandt in een sketch waarin hij tijdens het maken van communiefo­to’s in de weg staat omdat hij denkt dat hij wordt aangesprok­en over het weer. Financieel journalist Paul D’Hoore geeft dan weer advies of de aankoop van schoenen een goede investerin­g is. Ook Wendy Van Wanten trok met plezier een nachtjapon aan en zingt zelfs een stukje. Het was fijn om te zien hoe iedereen met ons aan het meedenken was. Loslopend Wild & Gevogelte is een begrip geworden. Letterlijk en figuurlijk: er zijn al mensen die een situatie als “puur loslopend wild” omschrijve­n. Dat vind ik echt geweldig.”

#MeToo

Het nieuwe seizoen is uitgebreid met reeksen van sketches die hetzelfde uitgangspu­nt hebben, van ‘efkes bbq’en’ en ‘efkes vechten’ tot ‘efkes squashen’. Er is ook een reeks met ‘efkes poepen’, want seks blijft een wezenlijk onderdeel van het programma. “Af en toe denken we wel eens: is dit er niet wat over? Dat dachten we ook met de reeks ‘efkes poepen’. Maar bij Eén vonden ze dat zelfs iets om mee uit te pakken. Gelukkig maar, want het klimaat rond seks en humor is wel wat veranderd met die discussie over #MeToo en grensovers­chrijdend gedrag. Wij komen er in het programma mee weg, wellicht omdat mannen en vrouwen er even hard van langs krijgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium