Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwangere vrouw die van tram viel nog steeds in levensgeva­ar

Deuren konden voet niet detecteren

-

Een zwangere vrouw van 21 raakte zaterdag levensgeva­arlijk gewond toen ze gekneld zat tussen de deuren van een tram in Hoboken. De Lijn voerde een onderzoek naar de juiste omstandigh­eden. “Een jammerlijk­e en zeer ongeziene situatie.”

De jonge vrouw zat zaterdag gekneld tussen de deuren van een tram op de Antwerpses­teenweg in Hoboken. Ze werd een vijftal meter meegesleur­d en viel dan op het perron. Ze werd overgebrac­ht naar het ziekenhuis, waar bleek dat haar verwonding­en levensgeva­arlijk zijn, zowel voor haar als voor haar ongeboren kind. De situatie is voorlopig onverander­d.

“We hebben de beelden bekeken en de tram gecontrole­erd om de juiste omstandigh­eden van het ongeval te achterhale­n”, laat De Lijnwoordv­oerder Tom Van de Vreken weten. “Net voor het sluiten van de deuren klinkt er drie seconden een geluid, om het sluiten aan te geven. Er hangen ook stickers op de deuren die dit duidelijk maken. De vrouw hield zich vast aan een stang, maar trok op dat moment haar hand weg. Ze stak daarna haar voet uit, om het sluiten te belemmeren. De tip van haar voet kwam zo vast te zitten.”

De tramdeuren zijn zo ingesteld dat ze weer opengaan vanaf dat ze de afmetingen van een pols detecteren. De afmetingen van de tip van de vastgeraak­te voet waren kleiner dan die van een pols, waardoor de deur niet terug openging. “De bestuurder keek op tijd in zijn spiegel waardoor de tram snel tot stilstand kon komen. Het is een jammerlijk en zeer ongezien incident. Het is altijd gevaarlijk om bij het horen van het signaal nog tussen de deuren te kruipen en dat raden we ook altijd af. We hopen van harte dat alles met de vrouw en haar kindje goedkomt”, klinkt het bij De Lijn.

(brip)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium