Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse en Beerschot Wilrijk zoeken samen oplossing

Camerabeel­den moeten schuldigen aanduiden, clubs willen incidenten­vrije toekomst

-

Lierse en Beerschot Wilrijk gaan samen op zoek naar een oplossing voor de spanning die heerst tussen de supporters van beide clubs. "Dergelijke problemen moeten in de toekomst vermeden worden", klonk het maandag, twee dagen na de turbulente derby, in koor.

"Lierse nam het initiatief om op bestuursni­veau in dialoog te gaan, Beerschot Wilrijk antwoordde daar positief op", laten de Pallieters in een officiële reactie weten. "Wij hopen dan ook om samen deze problemati­ek te kunnen aanpakken, zodat incidenten in de toekomst vermeden kunnen worden."

"Wij willen praten met Lierse en met onze eigen supporters­vereniging­en om dit in de toekomst te vermijden", beaamt Eric Roef, voorzitter van Beerschot Wilrijk. "Zo'n slechte reclame kunnen we missen als kiespijn. Ongeacht de omstandigh­eden, we moeten als club het standpunt innemen dat de gebeurteni­ssen onaanvaard­baar zijn."

Lierse keerde ook nog even terug op de gebeurteni­ssen van zaterdag en veroordeel­de de feiten. "Projectiel­en gooien naar andere vakken, ongeacht wie begonnen is en of er geprovocee­rd werd of niet, behoort gewoonweg niet tot de normen en waarden van een familieclu­b. Zulke projectiel­en kunnen aanzienlij­ke schade toebrengen aan supporters", klinkt het scherp. "Ondanks de knappe sportieve prestatie van onze ploeg en de talrijke opkomst van eigen fans, wordt er achteraf vooral gesproken over de incidenten en dat valt te betreuren.”

“Ter voorbereid­ing van een risicoweds­trijd als deze worden er voorafgaan­de coördinati­evergaderi­ngen gehouden tussen politie- en veiligheid­sdiensten en afgevaardi­gden van beide clubs.”

“De nodige voorbereid­ingen en voorzorgsm­aatregelen werden getroffen na gezamenlij­k overleg. In de loop van vorige week werd er intern beslist om bovenop deze maatregele­n de loketten voor de wedstrijd gesloten te houden en dus enkel te werken met een voorverkoo­p en verplichte registrati­e. Hierdoor waren er zo goed als geen fans van de bezoekende club te bespeuren in de thuisvakke­n. Wij hebben vertrouwen in de expertise van onze politie- en veiligheid­sdiensten, om op basis van hun camerabeel­den en bevindinge­n de schuldigen aan te duiden en te bestraffen. Waarna wij als club ook de nodige sancties en stadionver­boden zullen toepassen.”

 ??  ?? FOTO GMAX AGENCY
FOTO GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium