Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Partner steekt jonge moeder dood terwijl dochtertje­s slapen

Politie slaat ruit in om zich te ontfermen over jonge kinderen van 6 en 2

- IVO MEULEMANS SAM REYNTJENS

ELVIRA DANIËLS

Buurvrouw “Het gezin leefde erg op zichzelf. Maar ik had wel de indruk dat de moeder goed voor haar kindjes zorgde.”

Nadat hij zijn partner Berenice (32) met een mes had gestoken in hun woning in Kasterlee, bracht Tom P. (31) haar nog naar het ziekenhuis. Daar overleed de vrouw aan haar verwonding­en. De politie moest een ruit inslaan om hun dochters van 6 en 2 jaar in veiligheid te brengen.

Een zoveelste slaande ruzie met haar partner heeft de Mexicaanse Berenice Osorio (32) met haar leven moeten bekopen. In hun woning in de Monseigneu­r Heylenstra­at in het centrum van Kasterlee stak Tom P. haar met een mes. De vrouw raakte zwaargewon­d.

In plaats van de hulpdienst­en te verwittige­n, reed Tom P. met zijn zieltogend­e partner naar het SintElisab­ethziekenh­uis in Herentals. Een reanimatie­poging op de spoedafdel­ing mocht niet meer baten. De jonge vrouw stierf in het ziekenhuis.

“Rond kwart over zeven ’s ochtends bracht het ziekenhuis de meldkamer in Antwerpen op de hoogte van het overlijden van de vrouw. Haar man had haar eerder binnengebr­acht”, zegt Roger Leys, korpschef van de politie in Turnhout. “De kinderen bevonden zich op dat ogenblik nog in de woning. Ze hebben niets van de feiten gezien, want ze lagen te slapen.”

Meisjes opgevangen

De politie trok meteen naar de woning van het gezin. Omdat de deur op slot was, moesten de agenten een ruit aan de zijkant inslaan. “De kindjes, 6 en 2, werden gewekt en onze mensen van Slachtoffe­rhulp hebben zich meteen over de meisjes ontfermd. Ze zijn goed opgevangen.”

De kinderen zitten op de vrije basisschoo­l De Waaier, iets verderop in de straat. “We zijn op de hoogte gebracht”, zegt een medewerkst­er. “Het was ons opgevallen dat de meisjes vanochtend niet aanwezig waren.”

Het was niet de eerste keer dat er een haar in de boter zat bij het koppel. “Om de zoveel weken was het hier prijs. De politie kwam al meermaals ter plaatse”, zeggen Bram Veraghtert (20) en zijn zus Hanna (18). “Het koppel woont sinds drie jaar naast ons. De twee huren het huis van ons voke. Toen we opstonden, beseften we meteen dat er iets niet pluis was. Er stond politie op de oprit. En later liepen twee mannen in witte pakken in en rond de woning.”

Tassen met kinderjass­en

Ook overbuurvr­ouw Maria (64) was al getuige van een vechtparti­j. “Drie maanden geleden sloegen ze elkaar af voor onze deur. Een dag later liepen ze hand in hand over straat. Tom en Berenice hebben beiden een vurig temperamen­t. En dat geeft vonken”, zegt ze. “Ik vind het vooral erg voor de kinderen. Toen ik een agente met twee tassen vol kinderjass­en en kleren naar buiten zag komen, kreeg ik een krop in de keel. De meisjes worden intussen opgevangen door familie.”

Elvira Daniëls (73) is er het hart van in. “Het gezin leefde erg op zichzelf. Maar ik had wel de indruk dat de vrouw goed voor haar kindjes zorgde. Ze bracht ze dagelijks te voet naar school”, zegt ze. “Maar dat ze een kort lontje had, heeft mijn schoondoch­ter mogen ervaren. Toen ze haar auto eens voor hun oprit had geparkeerd, werd ze de huid vol gescholden.”

Tom P. wordt verdacht van moord. “Een autopsie heeft aangetoond dat het slachtoffe­r één messteek heeft gekregen, op een vitale plaats”, zegt Inge Delissen, woordvoers­ter van het parket in Turnhout. “De man heeft zich niet verzet bij zijn arrestatie. Hij werd dinsdagavo­nd nog volop verhoord door de politie van Turnhout.”

 ??  ?? De politie bij het huis waar de feiten zich afspeelden.
De politie bij het huis waar de feiten zich afspeelden.
 ?? FOTO'S BERT DE DEKEN ?? Er werd een ruit ingeslagen om de kinderen te redden. Deuren en ramen werden inmiddels verzegeld.
FOTO'S BERT DE DEKEN Er werd een ruit ingeslagen om de kinderen te redden. Deuren en ramen werden inmiddels verzegeld.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium