Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Televisie

De Proximus-panne van de afgelopen dagen is het zoveelste incident in het hobbelig parcours van de telecompro­vider. Daarbij lag hij geregeld in de clinch met minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld).

-

JULI

CEO Dominique Leroy zegt dat een investerin­g van 3 miljard euro in het supersnell­e glasvezeln­et werk op de helling komt te staan, als de regering haar concurrent­iebeleid niet bijstelt. “Ik zal me niet laten afleiden door chantage”, zegt minister De Croo.

DECEMBER

Leroy laat uitschijne­n dat ze netneutral­iteit in België niet ongenegen is, in navolging van de VS. Op die manier zouden bedrijven hun klanten kunnen laten betalen voor sneller internet. De Croo reageert fel: “Geen Trump-beleid hier.”

JUNI 2017

Proximus kondigt prijsverho­gingen aan voor verschille­nde bundels en mobiele abonnement­en. Minister De Croo noemt het een “platte prijsverho­ging”. Hij roept de klanten op om “minder te klagen en meer over te stappen naar andere operatoren”.

NOVEMBER

“Wij zijn geen bedrijf dat sympathiek wil zijn.” Die zin zal Proximus nog een tijdje achtervolg­en. Zo reageerde de woordvoerd­er op Radio 2, toen duidelijk werd dat tienduizen­den klanten nog vast telefoonto­estel bleken te huren. De Croo is not amused en vraagt tekst en uitleg van Leroy.

JANUARI 2018

Enkele dagen nadat Leroy mea culpa heeft geslagen op Radio 2 over het slechte jaar 2017, treft een stroompann­e duizenden klanten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium