Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn vader vertelde alleen maar goede dingen over Antwerpen”

Great Old haalde Egor Nazaryna vooral met het oog op de toekomst

- GERT GYSEN

Gehaald als wissel op de toekomst, maar Egor Nazaryna maakt op de stage van Antwerp in Spanje een zeer goede beurt. Trainer Laszlo Bölöni is onder de indruk, Jelle Van Damme gaf al aan dat hij aangenaam verrast is door de Oekraïener en iedereen langs het veld en ook wij zien dat hij iets heeft. “Ik wil hier uitgroeien tot een bepalende speler.”

“De taal is nog een beetje een probleem. De ploegmaats helpen me, want mijn Engels is nog niet zo goed.” En dat zorgt voor een bijzonder eerste interview. Omdat Nazaryna zich nog onzeker voelt in het Engels, belde hij voor het interview zijn vriendin op om te tolken. Met de gsm op luidspreke­r. Al is het misschien eerder door een verlegen kantje dat hij het interview liever niet in het Engels doet. Want af en toe corrigeert hij zijn vriendin in het Engels, hij begrijpt het dus best goed.

Antwerp haalde tot nu toe vier nieuwe spelers bij de A-kern. Twee waar het onmiddelli­jk veel van verwacht: Jonathan Pitroipa en Romain Habran. En twee anderen die meer bedoeld zijn voor de langere termijn: Laurent Mendy en Egor Nazaryna. Maar het zou ons niet verbazen moest die laatste dit seizoen het hoogste rendement halen. Wat de 20-jarige Oekraïense middenveld­er in de eerste dagen van het trainingsk­amp in Algorfa liet zien, is alvast veelbelove­nd. De jongeman heeft een goede balbehande­ling, een goede pass en is een intelligen­te voetballer. Het is nog afwachten of hij het ritme en de intensitei­t van de matchen in België meteen oppikt. Maar dat hij kan voetballen, ziet iedereen die in Spanje vijf minuten langs het oefenveld van Antwerp staat. De club haalde Nazaryna met het oog op de toekomst, maar de speler wil het liefst meteen renderen. “Ik wil de ploeg nu al zo goed mogelijk helpen”, zegt Nazaryna, die er tegen Club Brugge al wil staan. “Ik ben klaar, want ik bleef zelfs tijdens de vakantiepe­riode trainen omdat ik op het niveau wilde geraken van mijn ploegmaats. Ik begrijp dat deze ploeg beter is dan Dnipro

(dat naar derde klasse is weggezakt, red.), maar conditione­el ben ik klaar. Het niveau op training is natuurlijk lastiger dan bij Dnipro. Het is vergelijkb­aar met de periode dat Dnipro nog in eerste klasse zat.”

De Oekraïener is blij dat hij een kans krijgt in Europa. “Toen mijn makelaar vertelde dat er een voorstel was van Antwerp, had ik meteen interesse. Ik heb wat dingen opgezocht op internet en had meteen door dat dit een grote club is met veel fans een mooie traditie. Ik kon niet neen zeggen. Het is mijn droom om me in Europa te meten. Ik hoop dat ik zal slagen. Toen ik naar Antwerpen kwam om mee te trainen (in november, red.), meldde mijn makelaar dat er meer clubs een aanbod deden. Maar ik had al beslist en aanvaardde het voorstel van Antwerp. Ik wist nog niet veel van België en het voetbal hier. Maar wel van het land. Mijn vader was er al en hij vertelde me alleen goede dingen over Antwerpen.” Nazaryna werd aangekondi­gd als een aanvallend­e middenveld­er, maar noemt zichzelf “eerder een zes, een beetje lager dus”. Maar zijn ambities zijn duidelijk: “Ik zou hier graag de meest bepalende speler worden.”

 ?? FOTO GUMZMEDIA ??
FOTO GUMZMEDIA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium