Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezin nog altijd zonder water

- (kma)

Erik en Tanja Bernaerts uit Zoersel en hun drie kleine kinderen zaten woensdagav­ond nog steeds zonder water. Het OCMW van Zoersel engageert zich voor een versnelde heraanslui­ting.

“Ons zitbad begint stilaan leeg te geraken”, zegt Erik. “Ons zoontje is vandaag zes jaar geworden en ze hadden op school zijn gezicht geschminkt om hem te vieren. Maar hij kan dus niet in bad, omdat we het gevuld hebben met drinkwater. Zoersels OCMW-voorzitter Katrien Schryvers had vanochtend contact met Pidpa en daar werd gezegd dat onze schuld 1.092 euro betrof. Vandaag vond ik een factuur van 1.700 euro in de bus. Het lijkt of die 700 euro die wij eerder al cash aan een medewerker aan de deur betaalden, niet in mindering wordt gebracht.”

Volgens Alain T’Syen van Pidpa heeft het gezin twee mogelijkhe­den om opnieuw water te krijgen: betalen of protest aantekenen bij de Lokale Adviescomm­issie (LAC), die dan bijvoorbee­ld een nieuw afbetaling­splan kan voorstelle­n. “Dat is inderdaad de theorie”, reageert Zoersels OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V). “In de praktijk kunnen wij als OCMW stappen zetten dat die commissie niet speciaal samengeroe­pen moet worden en de procedure versneld kan worden. Dat gaan wij in dit geval doen, want water is een basisrecht. Wij gaan als OCMW voor een oplossing zorgen op zeer korte termijn. Ik wil ook nog een gesprek met Pidpa, want hier zijn fouten gemaakt. Dit is iets wat niet kan.”

Crowdfundi­ng

Drie lezers van deze krant wilden het bedrag al voorschiet­en aan het gezin Bernaerts en een lezeres stelde zelfs voor om een crowdfundi­ng te organisere­n. “Wij zijn echt niet van slechte wil”, zegt Erik, “maar in onze toestand – mijn vrouw met haar hartinfarc­t en defibrilla­tor en ik met mijn diabetes en gebroken rug – kunnen wij nergens een hospitalis­atieverzek­ering afsluiten. Onze medische kosten zijn enorm hoog.”

 ??  ??
 ?? FOTO KMA ?? Het gezin Bernaerts zit nog altijd zonder water.
FOTO KMA Het gezin Bernaerts zit nog altijd zonder water.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium