Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een uiltje knappen in Pairi Daiza

Vanaf volgend jaar kunt u overnachte­n in het dierenpark in Henegouwen

- SILKE REMMERY

Logeren in Pairi Daiza en vanop het bed een eland spotten. Waar bezoekers – en oprichter Eric Domb – al lang van dromen, is vanaf volgend jaar ook echt mogelijk. In een hotel, een indiaanse hut of een Hobbithuis­je. Een weekendje Pairi Daiza moet ons het park anders doen beleven. “De deuren openen nu pas om 10u, maar het leven van de dieren begint veel vroeger.”

Goed nieuws voor wie tot nu door Pairi Daiza snelde om toch maar het hele park gezien te hebben in één dag. Vanaf volgend jaar is al die haast niet meer nodig. Dan vertrekt u gewoon een volledig weekend naar het dierenpark in Henegouwen.

Want Pairi Daiza wil, als alles volgens plan loopt, in het voorjaar van 2019 tweehonder­d gasten laten overnachte­n. Het ho- tel wordt een houten gebouw in Noord- Amerikaans­e stijl met veel hout en natuurstee­n en beschikt over dertig vierpersoo­nskamers. Nog twintig andere kamers zullen te boeken zijn in Hobbithuis­jes, die naast het hotel verstopt zullen zitten tussen stenen en onder het mos, en in indiaanse hutten in het paaldorp. “Die hebben Canadese indianen voor ons ontworpen, zodat het zo echt mogelijk lijkt. We willen bezoekers helemaal onderdompe­len in de cultuur”, zegt woordvoers­ter Aleksandra Vidanovski. “Al hebben wij de plannen van de Canadezen wel wat aangepast. Op hun plannen hadden zij geen ramen getekend, maar wij voorzien die wel.”

Want hoe kunnen bezoekers anders tijdens het ontbijt uitkijken op de elanden, bruine beren, bevers of wolven? Tenzij ze die beesten liever zelf eten geven, natuurlijk. Want ook al is het niet de bedoeling dat bezoekers ’s nachts door het park dwalen, ’s morgens kunnen ze verzorgers wel bijstaan als ze de dieren voederen. “De deuren gaan voor het publiek pas open om 10u, maar het leven in het park begint veel vroeger”, zegt Vidanovski. “En ’s nachts zijn de geluiden in het park anders. Met een overnachti­ng krijgen bezoekers een andere belevenis.”

2.000 slaapplaat­sen tegen 2023

Eric Domb, oprichter van Pairi Daiza, speelt al vijftien jaar met het idee. “Ik heb in alle soorten verblijven overnacht en besefte heel snel dat ook dat deel uitmaakt van de beleving van een reis. Wij willen onze gasten het leefritme van de dieren en de verzorgers laten ervaren. Bovendien is het park tegenwoord­ig niet meer in één dag volledig te bezoeken.”

Binnenkort hoopt Domb de bouw te kunnen starten van ‘project Wildernis’. Maar hij ziet het nog veel groter. Tegen 2023 moeten in verschille­nde delen van Pairi Daiza logementen ontworpen zijn voor maar liefst tweeduizen­d bezoekers. Misschien kunt u over enkele jaren in uw iglo dus misschien ook gewekt worden door het geluid van een ijsbeer. Welke prijs u voor die “nieuwe belevenis” zal betalen, is nog niet bekend.

ERIC DOMB

Oprichter Pairi Daiza “Wij willen onze gasten het leefritme van de dieren en de verzorgers laten ervaren.”

 ?? FOTO BELGA ?? Hao Hao doet een hazenslaap­je.
FOTO BELGA Hao Hao doet een hazenslaap­je.
 ?? FOTO'S RR ?? Pairi Daiza hoopt spoedig te kunnen starten met de bouw van ‘project Wildernis’, een hotel voor (voorlopig) tweehonder­d gasten in NoordAmeri­kaanse stijl.
FOTO'S RR Pairi Daiza hoopt spoedig te kunnen starten met de bouw van ‘project Wildernis’, een hotel voor (voorlopig) tweehonder­d gasten in NoordAmeri­kaanse stijl.
 ??  ??
 ?? FOTO BART DEWAELE ??
FOTO BART DEWAELE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium