Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bolat uit de ploeg spelen wordt niet makkelijk”

-

De vijfde aanwinst van Antwerp deze winter arriveerde gisteren op het Spaanse oefenkamp. De club huurt doelman Jens Teunckens (19) tot het einde van het seizoen zonder aankoopopt­ie van Club Brugge. “Bij Club had ik niet het gevoel dat ik een kans ging krijgen.”

Jens Teunckens kreeg vorige week te horen dat hij bij Club Brugge in de pikorde gezakt was van nummer drie naar nummer vier. Hij mocht niet mee op stage. Maar bij Antwerp was hij wel welkom. Gisteren stapte Teunckens rond zes uur het vliegtuig op en iets na tien uur stond hij al op het veld. Maar echt trainen deed hij nog niet. Teunckens ging wat lopen en losfietsen om geen risico te nemen.

“De keuze was snel gemaakt toen ik hoorde dat Antwerp interesse had”, zegt de 19-jarige beloftenin­ternationa­l. “Het was tijd om een nieuwe omgeving te leren kennen. Zeker met mijn huidige situatie bij Club Brugge. Ik had er niet echt het gevoel dat ik er mijn kans zou krijgen. Ik wil bij Antwerp verder werken aan mijn evolutie als keeper. Het is een volgende stap voor mij om hier elke dag voor mijn plaats te vechten. Eerst en vooral wil ik zo vaak mogelijk in de selectie zitten.”

Contact met Bolat

Met Sinan Bolat heeft Antwerp een onbetwistb­are nummer één. Hij is op dit moment een van de beste keepers van de competitie en liet al de meeste clean sheets noteren. “Ik ken hem van bij Club Brugge”, zegt Teunckens. “Toen trainde hij een tijdje mee, maar na verloop van tijd is hij bij de reserven gezet. Ik had toen altijd een goed contact met hem. Hij heeft me hier al welkom geheten. Of het mijn ambitie is om ook zijn plaats te bedreigen? Dat móét een ambitie zijn. Je moet altijd voor het hoogste gaan. Maar dat wordt niet makkelijk, hé. Sinan speelt goed, de ploeg draait goed. We zien wel.”

 ?? FOTO RR ?? Doelman Jens Teunckens.
FOTO RR Doelman Jens Teunckens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium