Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GAÉTAN BOSIERS

-

Positie: linksbuite­n of nummer 10. Leeftijd: 18 jaar (25 februari 1999).

Aantal seizoenen bij KV: eerste seizoen.

Vorige club: PSV.

OORDEEL HENDERICKX: “Veel loopvermog­en, technisch sterk en scoort redelijk vlot. Mag nog wat harder worden.”

OPVALLEND: Enige die in het buitenland speelde. “Die vier jaren PSV waren heel leerrijk. Vooral op technisch vlak ben ik daar fel verbeterd,” Heeft lange blonde lokken, maar liet die niet afscheren, wat nochtans traditie is tijdens de eerste stage. “Ik koos voor de kletsen op de blote poep. (grijnst) Anders krijg ik die van mijn moeder.”

VOORBEELDE­N: “Ik was vroeger altijd grote fan van Ronaldinho, een heel complete speler. De laatste jaren van Mousa Dembélé, die ook uit het Antwerpse komt en ook een creatieve speler is.”

SCHOOLSITU­ATIE: “Ik heb mijn middelbaar in Nederland afgemaakt en focus nu vol op het voetbal. Tot nu ging ik twee à drie keer per week werken via interim, maar nu ik bij de Akern zit, wordt dat moeilijk.”

INDRUKKEN OP STAGE: “Het is heel anders dan buitenland­se stages met de jeugd van PSV. Je hebt hier alle leeftijden, je gaat anders met elkaar om. Maar het is erg leerrijk.”

BEZIGHEDEN OP STAGE: “’s Avonds wat biljarten of op de kamer wat lachen, de dag bespreken. En FC De Kampioenen kijken, of de Flodders, Matroesjka’s,...”

VERWACHTIN­GEN: “Als er kansen komen, is dat mooi meegenomen, maar ik moet me eerst verder ontwikkele­n. Van de spelers op mijn positie, zoals Tainmont, kan ik veel opsteken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium