Gazet van Antwerpen Stad en Rand

MAXIME DE BIE

-

Positie: centrale verdediger. Leeftijd: 17 jaar (13 december 2000).

Aantal seizoenen KV: derde seizoen. Vorige club: Lierse.

OORDEEL HENDERICKX: “Heel goed positiespe­l, goeie lange bal en erg leergierig. Niet de allersnels­te en aan zijn kopkracht is nog werk.”

OPVALLEND: Speelde vier jaar geleden nog bij de gewestelij­ke ploeg van Lierse. En wim pelde vorig jaar Club Brugge af. “Ik was zo goed als rond met Brugge, maar koos toch voor het sportieve project in Mechelen.” Is ook de enige jeugdinter­national. “Ik zit nu bij de U18 van Wesley Sonck, een toffe gast met veel ervaring.”

VOORBEELDE­N: “Vooral Sergio Ramos, qua uitstralin­g. En ook Vincent Kompany, al van kinds af.”

SCHOOLSITU­ATIE: Ik zit in mijn laatste jaar. Aan de Topsportsc­hool in Wilrijk, waar Dennis Henderickx mijn trainer is, volg ik Wetenschap­penTopspor­t.”

INDRUKKEN OP STAGE: “Fysiek is het vrij zwaar, maar we hebben voldoende rustmoment­en. Maandag mochten we de ochtendloo­p ook overslaan, omdat iedereen geslaagd was voor de loopopdrac­ht op training.”

BEZIGHEDEN OP STAGE: “Na het avondeten spelen we meestal een paar wedstrijdj­es biljart. Nadien Netflix kijken, ik heb net Scorpion uitgekeken, Shooter volg ik ook.”

VERWACHTIN­GEN: “Eerst mijn middelbaar afmaken, want ik kan nog niet alle trainingen bijwonen, vrijdag heb ik les. Ik probeer zo veel mogelijk bij te leren. Hannes is wat ouder, heeft wat meer ervaring, het zou nor maal zijn als hij eerst speelt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium