Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JELLE DE SCHOENMAEK­ER

-

Positie: doelman. Leeftijd: 18 jaar (23 maart 1999). Aantal seizoenen bij KV: twaalfde seizoen. Vorige club: Rapid Leest.

OORDEEL HENDERICKX: “Goeie voeten, kan zoals Coosemans meevoetbal­len, sterk op zijn lijn. Nog werk op hoge ballen en het communicat­ieve.”

OPVALLEND: De enige die op stage met zijn neus tussen de studieboek­en zit, vaak in de lobby. “Een week voor de kerstvakan­tie wist ik dat ik mee mocht, ik heb dan snel mijn examens laten verzetten. Volgende maandag heb ik er wel al één.” Leert snel bij onder keeperstra­iner Lazic. “Hij is soms wel hard, maar maakt het ook plezant, er mag al eens onnozel gedaan worden.” Kan op verbaal vlak nog veel opsteken van Lazic.

VOORBEELDE­N: “Manuel Neuer. Toch de meest complete keeper, voetbalt ook goed uit. Thibaut Courtois is natuurlijk ook een topper.”

SCHOOLSITU­ATIE: “Ik studeer Handelsing­enieur aan de Universite­it Antwerpen. Studies hebben bij mij ook altijd boven voetbal gestaan. Een carrière duurt niet superlang, dus een diploma vind ik wel belangrijk.”

INDRUKKEN OP STAGE: “Drie keer trainen per dag is soms heel zwaar, ik heb al eens rust moeten inbouwen. Maar op stage móét je hard werken.”

BEZIGHEDEN OP STAGE: “Meestal studeren

helaas. (glimlacht)”

VERWACHTIN­GEN: “Als keeper is de kans niet zo groot dat ik snel speel. Moris zit ook op zijn kans te wachten, er zouden er al twee moeten uitvallen vooraleer ik in doel beland. Ik doe nu ervaring op bij de beloften, dat is ook vaak plezant.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium