Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DANI WILMS

-

Positie: centrale middenveld­er, nummer 8. Leeftijd: 19 jaar (16 juli 1998).

Aantal seizoenen bij KV: vijfde seizoen. Vorige club: Beerschot.

OORDEEL HENDERICKX: “Heel constant, slimme speler met veel vista, redelijk tweevoetig. Moet nog groeien qua maturiteit en de lat steeds hoger durven leggen.”

OPVALLEND: Maakte enkele jaren geleden een klik. “Na één jaar KV moest ik alweer weg, maar dankzij Dennis mocht ik blijven. Iedereen zei me dat ik er harder voor moest leven en dat heb ik gedaan.” Bezit een gezonde portie Antwerpse humor (en lef). “Een grapke mag al eens, hé. Met de oudere gasten? Dat nog iets minder, ik wil geen kletsen krijgen.”

VOORBEELDE­N: “Mijn idool was altijd al Kevin De Bruyne, iemand met vista en de beste middenveld­er ter wereld. Hardere spelers zijn minder mijn ding.”

SCHOOLSITU­ATIE: “Ik studeer Communicat­iewetensch­appen in Antwerpen. Maar nu ik deze kans heb gekregen, zet ik dit seizoen alles op het voetbal. Als het niet lukt, kan ik nog voortstude­ren.”

INDRUKKEN OP STAGE: “Het is een groot verschil met de beloften, maar het gaat nog.

(glimlacht) Ik verteer het vrij goed. Maandag was er geen ochtendloo­p en konden we uitslapen, dat deed wel deugd.”

BEZIGHEDEN OP STAGE: “Ik ben ook de man van FC De Kampioenen. Balthazar Boma is mijn groot idool.”

VERWACHTIN­GEN: “Ik moet gewoon rustig blijven. Eerst op training beter worden, het niveau gewoon worden, en het seizoen met de beloften uitspelen. Wat erbij komt, is meegenomen, maar ik reken nog niet op speelkanse­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium