Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ADRIEN TREBEL neemt het op voor zijn aanvoerder en vriend

-

Adrien Trebel (26) heeft recht van spreken. Hij was de beste speler van Anderlecht in de heenronde, een van de weinige wintertran­sfers die wel slaagden en de Fransman wordt gewaardeer­d door zowel ploegmaats als fans. Daarom roept Trebel de supporters op om ook in deze woelige tijden achter hun club te blijven staan. En dus ook achter kapitein Sofiane Hanni.

Wanneer Adrien Trebel op training een geweldig doelpunt maakt, roept Frank Boeckx hem toe: “Sale rouge”. Het heeft niets met zijn haarkleur te maken. “Hij noemt me al zo sinds ik vorige winter Standard ruilde voor Anderlecht”, vertelt Trebel. “Daarbij moet wel vermeld worden dat Boeckx Standardsu­pporter was toen hij klein was. (lacht)”

Gelukkig noemen de Anderlecht­fans je geen ‘sale rouge’ meer.

“Een jaar geleden ben ik hier zeer goed ontvangen. Zelfs jongens als Dendoncker en Tielemans zeiden toen dat Anderlecht een speler zoals ik nodig had. Iedereen zegt ook vaak dat wintertran­sfers gedoemd zijn om te mislukken, maar dat is nonsens. Het is een kwestie van mentalitei­t. Wie doet wat hij moet doen, zal slagen. Als ze mij hier zeggen loop, dan loop ik, zeggen ze spring, dan spring ik. Dat wordt geapprecie­erd.”

De fans appreciëre­n niet iedereen. Je beste vriend Sofiane Hanni wordt constant uitgeflote­n.

“Ik maak me niet ongerust. Ik ken Sofiane al van toen we jong waren en samen bij Nantes voetbalden. Hij staat boven het gedrag van de fans. Het zijn vooral de mensen in zijn omgeving die geraakt worden door dat gefluit. Sofiane verdient het ook niet, want na Onyekuru is hij de topschutte­r van Anderlecht. Wie zijn de anderen die scoren? Niemand. Die fluitconce­rten zijn een beetje bizar en zelfs niet correct van de fans. Teo zit bijvoorbee­ld ook in een moeilijke periode, maar hem laten de fans niet vallen. Hanni moet maar één slechte pass geven en het gefluit begint.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium