Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gerkens bont en blauw na nederlaag

-

Anderlecht 3 Utrecht 4

Anderlecht verloor zijn eerste oefenmatch met 3-4 van Utrecht. Het goeie nieuws was dat Lukasz Teodorczyk twee keer scoorde – een strafschop en een kopbal. De Pool was wel op de bank begonnen. Ganvoula mocht in de eerste helft zijn gang gaan en knokte hard, maar miste ook de kansen. Paars-wit moest trouwens de hele wedstrijd achtervolg­en. In een knotsgek slot, met vier doelpunten in vier minuten, maakte de Brusselaar­s nog bijna gelijk. Bruno scoorde zowaar uit een rechtstree­kse vrije trap en ook dat was lang geleden.

Maar de meeste aandacht ging achteraf toch naar het toegetakel­de gezicht van Pieter Gerkens. Links een blauw oog en rechts genaaid. “Nu is het helemaal geweldig”, vloekte Gerkens. “Dat blauw oog kwam er eerder al na een elleboogst­oot op training, nu viel ik na vijf minuten en ging er iemand met zijn studs op mijn gezicht staan. Gevolg: een wonde en meteen drie nietjes erin.”

Stanciu speelt niet mee(r)

Een opvallende afwezige was Nicolae Stanciu. De Roemeen trainde de voorbije dagen nochtans voluit, maar had gistermorg­en plots kleine kwaaltjes en hield het bij lopen.

In werkelijkh­eid wilde de man van 10 miljoen geen enkel risico meer nemen met het oog op zijn nakende transfer naar Sparta Praag. Er is nog een verschil tussen vraag en aanbod. Anderlecht wil liefst het bod nog zien verhogen naar circa 4,75 miljoen plus bonussen, maar tegen het weekend wordt er een doorbraak verwacht. Stanciu moet de duurste transfer in de clubgeschi­edenis van Sparta Praag worden. Waar hebben we dat nog gehoord?

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Pieter Gerkens.
FOTO PHOTO NEWS Pieter Gerkens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium