Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog jaar in deze reeks zou een straf zijn”

Ploegen van Hellvoc razen door competitie en beker

- SVEN PERSOONE

Hellvoc lijkt op een absoluut topseizoen af te stevenen. Zowel de mannen als de vrouwen staan in de finale van de Beker van Antwerpen. En ook in de competitie lijkt de concurrent­ie onvoldoend­e sterk om één van beide ploegen van de titel te houden. De mannen tellen vijf punten voorsprong op hun eerste achtervolg­er, de vrouwen vier.

De meisjes van Hellvoc hebben zich samen met Geel Zwart Wijnegem in tweede provincial­e afgezonder­d van de rest van de reeks. Beide ploegen stonden afgelopen weekend al tegenover elkaar in de halve finale van de Beker van Antwerpen. Hellvoc stapte met 1-3 als winnaar uit de strijd. Dit weekend trekt Hellvoc opnieuw naar Geel Zwart, maar dan als leider in de competitie.

“Beide ploegen hebben elkaar tot het uiterste gedreven”, zegt trainer Ignace Claes. “De eerste set kregen we cadeau, maar nadien begon het midden van Geel Zwart goed te draaien. Het was pas halfweg de vierde set, toen Ines Sylverans ons van 16-12 naar 16-20 serveerde, dat we controle kregen over de wedstrijd. Het is leuk dat we in de finale tegen Zandhoven als underdog kunnen starten. We krijgen een flinke bonus en hebben niks te verliezen. Verliezen we, dan is dat normaal. Winnen we, dan is dat meegenomen.”

“Maar laten we ons nog even concentrer­en op de match van zaterdag. We willen absoluut naar eerste provincial­e en voor ons zou deze match wel eens beslissend kunnen zijn. We kunnen onze voorsprong uitbouwen tot zeven punten. Al hoop ik uiteindeli­jk dat zowel Hellvoc als Geel Zwart kunnen promoveren. Beide ploegen steken er met kop en schouders bovenuit. Nog een jaar in deze reeks zou een straf zijn.”

Ook de mannen van Hellvoc staan in de finale van de Beker van Antwerpen, nadat ze eerder Fixit Kalmthout en afgelopen zaterdag M-Siks Blaasveld uit eerste nationale klopten. De kans dat de mannen ook nog eens doorstoten naar de finale van de Vlaamse Beker is niet ondenkbaar. Begin maart ontvangen ze in de halve finale reeksgenoo­t en middenmote­r Kapelle-opden-Bos.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Vreugde bij de mannen van Hellvoc Hemiksem na alweer een zege.
FOTO TOM GOYVAERTS Vreugde bij de mannen van Hellvoc Hemiksem na alweer een zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium