Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fatale inzinking in het derde kwart”

Gembo van coach Glenn De Boeck kan eerste ambitie niet waarmaken en haalt halve finale niet

- (cpm)

Tweedeklas­ser Gembo heeft 2018 slecht ingezet. De club uit Borgerhout werd in de kwartfinal­e van de Beker van Vlaanderen door Gent Hawks uitgeschak­eld. 7265 werd het (rust 3537). Zaterdag speelt Gembo in sporthal Luisbekela­ar in Borgerhout al een nieuwe topper, ditmaal met Ieper als tegenstrev­er.

De eerste ambitie, winst in de Beker van Vlaanderen, werd dus niet ingevuld.

“Na een evenwichti­ge eerste helft kenden we in het derde kwart een fatale inzinking”, vertelt Gembo-coach Glenn De Boeck. “Gent Hawks legde daar de basis voor hun winst. Alles zat bij ons ook tegen. Enerzijds waren we niet compleet en anderzijds geraakten we in dat derde kwart snel in foutenlast. Gent Hawks, dat vorig seizoen kampioen werd, geraakt ook steeds meer onder stoom en zal dit seizoen nog een stevig woordje meepraten in tweede klasse.”

Sam Renier, die sukkelt met een enkelbless­ure, mist zaterdag ook de topper tegen Ieper. De West-Vlamingen staan met tien op vijftien achter leider Oxaco op de tweede plaats.

“Ze kenden in december een sterke periode. Ieper is een sterk team, we mogen ze niet onderschat­ten. Met ook Waregem, Spirou Charleroi B en Gent Hawks is het drummen voor een goede uitgangspo­sitie voor de play-offs. De resultaten in de onderlinge wedstrijde­n kunnen cruciaal zijn. Daarom is winst in eigen huis tegen Ieper enorm belangrijk. Wij tellen met Waregem tien op veertien en staan virtueel tweede. Met een overwinnin­g dit weekend kunnen we dus op alle vlakken een goede zaak doen”, aldus nog Glenn De Boeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium