Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen bovenaan blijven meedraaien”

Voor Andres Rojas Palma kwam winterstop eigenlijk ongelegen

- LUDO HENDRICKX

Fellows Ekeren eindigde 2018 met een knappe acht op negen. Door dat resultaat nestelden de Ekerenaars zich in de subtop van het klassement. Zaterdag moeten de Polderboys naar leider Lommel. Meteen een serieuze test voor floorleade­r Andres Rojas Palma en zijn maats.

“Ik ben eigenlijk met een dubbel gevoel de winterstop ingestapt”, zegt Andres Rojas Palma. “Privé was het uiteraard gezellig om met de familie de feestdagen door te brengen, sportief kwam de onderbreki­ng ongelegen. We zaten in een positieve flow. Die tien dagen niets doen heeft ons matchritme gebroken. Het is af te wachten hoe we hierop zullen reageren.”

Om weer het wedstrijdg­evoel op te pikken, organiseer­de de club vorige week een oefenwedst­rijd tegen tweedeklas­ser Soba. Er werd met 72-102 verloren.

“Toch was het een heel nuttige wedstrijd. We kregen wel een pak slaag, maar het was ook een tweedeklas­ser, hé. Ik ben ervan overtuigd dat we klaar zullen zijn voor de match in Lommel. We kennen onze werkpunten. Je kan je niet inbeelden welke grondige voorbereid­ing onze coaches voor elke wedstrijd maken. Bovendien is Lommel niet onklopbaar. Van hun laatste drie matchen verloren ze er twee. Het is dus afwachten hoe zij de winterstop zijn doorgekome­n. En we hebben nog wat revanchege­voelens na de heenwedstr­ijd in september die we met 88-102 verloren.”

“Voor mezelf loopt alles naar wens. Ik miste enkele wedstrijde­n door kleine blessures, maar nu voel ik me topfit. Ik krijg veel vertrouwen van onze coach en voel me uitstekend in mijn rol als floorleade­r. Onlangs hebben we nog samengezet­en met onze coach Tom Van Den Bosch. In dat gesprek hebben we overlopen wat er nog beter kan om van dit seizoen een succes te maken. We bekijken het match per match, maar we willen bovenaan blijven meedraaien.”

Coach Tom Van Den Bosch legt de druk bij Lommel.

“De Limburgers willen absoluut kampioen spelen en naar tweede klasse stijgen”, aldus Van Den Bosch.

“Ze moeten dan ook winnen. Wij kunnen dus met een goed gevoel en zonder druk naar daar reizen. De week nadien staat er weer een topper op het programma als we Kontich Wolves thuis ontvangen.”

 ?? FOTO RR ?? Andres Rojas Palma (6): “Ik miste enkele wedstrijde­n door kleine blessures, maar nu voel ik me topfit.”
FOTO RR Andres Rojas Palma (6): “Ik miste enkele wedstrijde­n door kleine blessures, maar nu voel ik me topfit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium