Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roby Rogiers wil zijn ploeg mee uit de degradatie­zone halen “Blijven knokken is de boodschap”

-

Antwerp Giants Two staat op de voorlaatst­e plaats in tweede klasse. Om degradatie te vermijden, werd operatie redding ingezet. Daarvoor rekenen de Giants voluit op center Roby Rogiers.

“Ik ben ervan overtuigd dat we het gaan redden”, aldus de 2.06 meter grote center. “Als je kijkt hoeveel vooruitgan­g onze jonge garde de laatste maanden heeft geboekt, sterkt dat mijn geloof in een goede afloop. De kerstbreak heeft ons goed gedaan, maar na twee dagen rust had ik toch al terug een bal vast. Dat geeft aan hoe graag ik met basketbal bezig ben.”

Roby is met zijn twintig jaar samen met Thibaut Vervoort de oudste van de ploeg. “Ik moet toegeven dat me dat een heel raar gevoel geeft. Samen met Thibaut proberen we de nog jongere spelers mee te sturen en onze verantwoor­delijkheid op te nemen. Heel hard is dat niet nodig. Verschille­nde van die jonge gasten gedragen zich heel volwassen. Iedereen is gelijk voor de wet.”

Over zichzelf is Rogiers tevreden. “De laatste matchen voor de break liet ik vrij constante prestaties optekenen. Maar ik wil winnen. Aan goed spelen en verliezen, heb je niet veel. We maken een positieve evolutie door, dat merk je op training. Het is mijn ambitie om een volwaardig­e speler in eerste klasse te worden. Hoeveel tijd ik daarvoor ga nodig hebben, weet ik niet. Door hard te blijven werken de volgende jaren zou dat moeten lukken.”

Zaterdag wacht Melsele de Giants op. “Melsele is een goede ploeg en omdat de eerste en tweede ploeg weer op hetzelfde moment spelen, zullen we niet volledig zijn. Maar we blijven knokken tot we uit die degradatie­zone zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium